لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:70
مقدمه شیر به عنوان یک ماده ی غذایی ارزشمند نخستین و کامل ترین غذای نوزاد انسان و حیوان را تشکیل می دهد و در تمام طول دوران رشد عنصری حیاتی در جیره غذایی و الگوی تغذیه محسوب می شود . مواد غذایی مختلفی که مورد استفاده بشر قرار می گیرند ، عمدتا به عنوان ماده غذایی آفریده نشده اند بلکه یک قسمت از یک موجود جاندار و یا زنده بوده و یا مثل تخم مرغ و عسل جهت برآوردن احتیاجات دیگری از قبیل ازدیاد نسل و تغذیه زمستانی می باشند . مواد غذایی نباتی هر کدام قسمتی از گیاه و نبات مانند: میوه – ریشه – ساقه و برگ می باشند ، درحالی که شیر را به عنوان هدیه ای از مادر به فرزند خویش و به عنوان اولین ماده ی غذایی نوزاد باید شناخت که تمامی مواد غذایی مورد نیاز بدن را داراست .
مقدمه مواد متشکله شیر و تأثیر عوامل مختلف بر آنها: مواد ازت دار : مینرال یا مواد معدنی : کمیت های فیزیکی قابل اندازه گیری شیر : وزن مخصوص شیر : ویسکوزیته شیر : اسیدیته شیر : نقطه ی انجماد شیر : اهمیت و ضرورت استفاده از مواد لبنی پاستوریزه : بیماری های مشترک انسان و دام : سایر مزایای تحویل شیر به کارخانجات پاستوریزه به اختصار عبارتند از : تولید شیر در جهان و ایران : مشکلات و راه حل ها : دامداری سنتی : تولید محصولات جنبی : نقش قیمت گذاری : قسمت های مختلف کارخانه شیر : تحویل شیر – پاستوریزه : پاستوریزاسیون :
پاستوریزاتور : Plant heat exchanger pasterurization
هموژنیزاسیون : سپراتور و مکانیسم عمل آن : تانک ذخیره شیر خام و پاستوریزه : شیشه شور : آزمایشگاه : Laboratory وسایل مورد لزوم در این قسمت عمدتا عبارتند از : تأسیسات سردخانه – آب سرد : Cold Store تأسیسات آب و دیگ بخار : Water treatment and steam boiler پمپ های به کار گرفته شده در صنایع شیر : پمپ استیل : پمپ معمولی : پمپ پزیتیو : بخش :CIP Cleaning in place plant بخشCIP ضد عفونی کلیه ی قسمت های تولید را بر عهده دارد . پاستوریزاتور تانک ها – لوله های ارتباطی شیر – دستگاه چرن – دستگاه فیلینگ و کلیه ی قسمت هایی که به نحوی در ارتباط هستند ، حداقل می بایست روزی یک مرتبه CIP شوند . در این قسمت سه عدد تانک هزارلیتری درنظر گرفته شده است که جهت آماده سازی سود – سوزآور – اسید نیتریک و آب داغ می باشند . برای ضد عفونی یا CIP ابتدا مسیر را با آب معمولی شستشو داده تا شیرهای موجود در مسیر کاملا تخلیه گردد . بعد از آن سیرکولاسیون سود سوزآور داغ در مسیر برای مدت 15 دقیقه ادامه و مجددا شستشو با آب داغ صورت می گیرد و در نهایت لوله ها و مسیرها با بخار ضد عفونی می گردد . به طور متوسط هفته ای دو مرتبه با اسید نیتریک 8/0 درصد لوله ها و دستگاه های مختلف شسته شده ت اجرام و مواد پس مانده و قابل حل د راسید پاک میشوند. لازم به ذکر است درصد سود مصرفی برای CIP یک درصد و اسید 8/0 درصد می باشد . تأسیسات فاضلاب : Waste water treatment پرسش نامه تأسیس واحد تولیدی صنعتی اساسنامه و بخشی ازقوانین کلی اساسنامه کارخانه تولیدی شیرپاستوریزه (سهامی خاص) قسمت دوم – اطلاعات کلی مربوط به کالا یا کالاهای تولیدی : هزینه های قبل از بهره برداری شامل : فهرست دستگاهها و تجهیزات خط تولید و قیمت انها:
طرح کارخانه شیر پاستوریزه