پیام های تغذیه ای در مورد مصرف ماهی
مصرف ماهی سبب کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون و جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و برخی از سرطان ها می شود.
ماهی دارای خواص ضد التهابی بوده و موجب درمان التهاب, کاهش سردردهای میگرنی و کاهش دردهای عضلانی, می شود .
مصرف ماهی و روغن ماهی برای بیماران دیابتی مفید است زیرا قند خون را افزایش نمی دهد.
مصرف ماهی و روغن ماهی سبب افزایش ظرفیت ذهنی می شود و اثرات سودمندی در پیشگیری از آلزایمر و تخفیف علائم آنها دارد.
مصرف ماهی موجب بهبود اشتها, خواب راحت و کمک به ترمیم حافظه کوتاه مدت در بیماران مبتلا به آلزایمر می شود.
ماهی و روغن ماهی در پیشگیری و کمک به درمان بیماری های التهابی مفاصل مانند روماتیسم ، آرتریت روماتوئید و آرتروز نقش مهمی دارند.
مصرف ماهی در زنان باردار موجب رشد نرمال جنین و نوزاد, افزایش وزن نوزاد در زمان تولد, تنظیم طول دوران بارداری و کاهش تولد نوزاد نارس می شود.
ماهی تنها غذای گوشتی است که خوردن زیاد آن ضرری ندارد.
حضرت رسول (ع) می فرمایند مصرف ماهی تازه بدن را پاکسازی می کند .
میگو دارای اسیدهای چرب غیراشباع و سودمند می باشد که میزان کلسترول خوب ( C – HDL ) خون را بالا می برد.
قوطی های کنسرو ماهی باید قبل از مصرف به مدت 15 دقیقه جوشانیده شود .
از خرید قوطی های کنسرو باد کرده یا قوطی هایی که علامت و مشخصات تولید کننده, شماره پروانه, ساخت و تاریخ انقضا ندارند خودداری کنید .
مصرف ماهی و روغن ماهی موجب کاهش علائم برخی از بیماری های روانی مانند شیزوفرنی می شود .
کمبود اسیدهای چرب ضروری (امگا3) موجب افسردگی, جنون, از دست دادن حافظه و مشکلات بنیایی می شود. ماهی و آبزیان از نظر این نوع اسیدهای چرب ضروری (امگا-3) غنی هستند .
مصرف ماهی موجب رشد بهتر, هوش بیشتر, سلامت و طول عمر می شود.
ماهی موجب پیشگیری از بیماری های گواتر, پوسیدگی دندانها, افزایش فشار خون و
بیماری های قلبی - عروقی می شود.
گوشت ماهی اثرات معجزه آسائی در درمان بیماری هایی مانند روماتیسم, ذات الریه, بیماری های پوستی و تنفسی مانند برونشیت و آسم, سردردهای میگرنی, بیماری های کلیوی دارد.
مصرف ماهی های چرب (خال مخالی,شاه ماهی, اوزون برون, فیل ماهی, کفال, کپور, تن, آزاد و ......) دارای اسیدهای چرب مفید برای سلامتی انسان می باشند.
ماهی غذای سلامتی است. مصرف ماهی در زنان باردار موجب ارتقاء ضریب هوشی و رشد سیستم عصبی نوزادان می شود.
ماهی و آبزیان به علت داشتن سلنیوم بالا موجب کاهش بروز سرطان می شوند .
طبق توصیه محققان علم تغذیه مصرف دو بار ماهی در هفته می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را 50 تا 70 درصد کاهش دهد.
معجزه امگا - 3
گوشت ماهی حاوی مقداری چربی است که نام آن « امگا-3 » می باشد. چربی امگا – 3 در گوشت قرمز وجود ندارد. این چربی که از نوع غیر اشباع می باشد برخلاف سایر چربیها برای بدن زیان ندارد بلکه فایده های فراوانی داشته و به پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها ازجمله موارد ذیل کمک می کند.
- بیماری تصلب شرائین و افزایش فشار خون: چربی امگا – 3 در رگها رسوب نمی کند و موجب تنگ شدن رگها نمی گردد، همچنین پیشرفت بیماری را در مبتلایان کاهش می دهد.
- سکته قلبی: این چربی باعث کاهش خطر سکته قلبی می شود. ماهی را بخاطر این خاصیت داروی جهانی قلب نیز نامیده اند.
- نوزاد نارس: امگا – 3 باعث کاهش خطر تولد نوزاد نارس گردیده و با افزایش رشد سریع مغز جنین، توان هوشی را در کودکان زیاد می کند.
- بیماری صرع: این چربی باعث کاهش حمله های صرعی می گردد.
- دیابت: امگا – 3 در پیشگیری و درمان بیماری دیابت کمک زیادی می کند.
- چاقی: چربی ماهی به آسانی جذب خون شده و موجب چاقی نمی گردد.
- آلزایمر: این بیماری نیز با چربی امگا – 3 کاهش می یابد.
- میگرن: مصرف ماهی موجب کم شدن حمله های میگرنی می شود.
- افسردگی: افسردگی پس از زایمان مادران، با مصرف امگا – 3 کاهش می یابد.
- سکته مغزی: چربی گوشت ماهی از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
- آسم: کودکانی که بیشتر از گوشت و چربی ماهی استفاده می کنند کمتر به بیماری آسم مبتلا می شوند.
شامل 5 صفحه word
دانلود مقاله پیامدهای سلامتی مصرف ماهی