عملیات روانی
فرماندهان جنگ به این نتیجه رسیده اند که عملیات روانی تاثیرات بسزایی در جنگ دارد بر طبق کتاب جنگ لترکارل ون کلاسوتیز، جنگ عمل خصمانه ای است که با غلبه بر دشمن به اهداف خود می رسیم، سان تزرو در 2000 سال پیش فرضیه ای را ارائه کرد که اساس آن غلبه بر دشمن بدون جنگ و خونریزی می باشد که هنوز این فن ساده و کم هزینه یکی از بنیادهای جنگ روانی می باشد و بالاخره پروزی نهایی و شکست دشمن باید در افکار صورت گیرد.
با قرار دادن ایدئولوژی کلاسوتی و سارتز در کنار هم به یک اصل مهم در عصر اطلاعات عملیاتی روانی دست می یابیم. غلبه بر دشمن برای دستیابی به اهداف بدون جنگ و خونریزی امروه این اصل رابطه خاصی با افزایش نظریه آمریکایی ها بر عجز آنها از تلفات داروی عصر اطلاعات (Psyop) بیش از دیگر تجهیزات جنگی قابلیت ما را در رسیدن به اهداف ملی بدون جنگ و خونریزی افزایش می دهد.
جنگ آوری مدرن و تکنیکهای سیاسی نمایانگر روشهای بی شماری در حل اختلالفات برای ملتهاست جدول شماره 1 نمونه از ارتش و سیاست و راههای اقتصادی را نشان می دهد که اندازه طیف بحران می باشد این طیف به شاخه های فرعی صلح و بحران و جنگ تقسیم موقعیتی مابین جنگ و صلح می باشد.
ابر قدرتهای جهانی هنوز هم به دنبال راه حل های صلح آمیز در مناطق بحران زا می باشند به صلح کامل نه جنگ کامل برای مثال استفاده از حربه های اقتصادی نتیجه های چند جانبه دارند
بر طبق مطالعات مرکز انجمن ملی صنعت گران تحریم های اخیر قریب به 73 مورد در سالهای 1993 تا 1996 بوده است که متاسفانه اکثریت آنها برای تغییر در حکومت مورد نظر به نتیجه نرسیده عملیات صلح طلبانه در کشور بوسنی به دلیل هزینه بالا و سرباز گیری وسیع موفقیت آمیز بود . اطلاعات رزمی جز اینکه پیچیدگی های مشکلات رفع مسالمت آمیز بحرانها، عملیات ادغام و جابجایی ها را بیشتر می کند توانایی و کارایی دیگری ندارد.
هنگامی که تعاریف بسط داده شد و موشکافانه با آنها برخورد شد، اطلاعات رزمی نیز در نشریه ای مشترک، اصول مدییت و کنترل عملیات را تشریح کرد .
اصول مدیریت و کنترل عملیات (C2W) به عنوان عملیات دسترسی به اطلاعات برتر تاثیر گذار بر اطلاعات دشمن- تجزیه اساسی اطلاعات، سیستم های اطلاعاتی شبکه های کامپیوتری در طول دفاع از اطلاعات شخصی اصول تجزیه اطلاعات سیستم های اطلاعاتی ارتباط با شبکه های کامپیوتری ظرفیت اطلاعات رزمی IW در مقابل طیف بحران از صلح تا جنگ سیاسی اقتصادی نظامی در نمودار 2 نمایش داده شده است.
همان گونه که در نمودار 3 نشان داده شده است فرماندهی و کنترل جنگ (C2W) هم طیف بحران می باشد اما عضوی متفاوت و جدا از سایر اعضاء
برای مثال ارتش در زمان جنگ هنگامی برگ برنده خود را رو می کند که اوضاع به اوج وخامت خود رسیده باشد و این موضوع غالباً به یک منبع قابل دسترسی نیاز دارد که اخبار را به صورت نادرست پخش کند . با این حال باز هم ممکناست مورد سوءظن قرار گیرد.
از طرف دیگر عملیات روانی عاملان امنیتی به طور مداوم به همراه ارتش اطلاعات بحرانی دشمنان خود را در مقابل ارتش های دوست تکذیب می کند.
عملیات روانی به عنوان عملیات طراحی شده به منظور انتقال اطلاعات و شاخص های انتخاب شده برای کشورهای دیگر به منظور تحت تاثیر قرار دادن آنها در احساسات و انگیزه ها و سرانجام تحت تاثیر قرار دادن حکومت های خارجی، ارگانها گروهها و یا دسته جات
با رجوع به نمودار 2 متوجه خواهیم شد عملیات روانی نه تنها تمام طیف بحرانی ارتش را در بر گرفته بلکه ممکن است در بیرون از میدان جنگ هم عملی باشد.
توانائی های عملیات روانی با اصل تخصصی کردن اقامت در ارتش به عنوان یک ترکیب برنامه ریزی شده به خدمات پشتیبانی بسیار وابسته است
اصولاً در سطوح تاکتیکی تجهیزات ارتش شامل 10 الی 15 رادیو با موج KW و فرستنده تلویزیونی دستگاه چاپ بلند گو ها و بی سیم های سمعی و بصری می باشد. در نیروی هوایی پنسیلوانیا بیشترین قابلیت های رادیویی و پخش کننده های تلویزیونی بیشتر در چهار هواپیمای 130- FC قرار گرفته است و هواپیماهای MC130 برای بمب باران طراحی شده اند.
نیروی دریایی می تواند تجهیزات سمعی بصری را براساس فرمانهای پیش فرض تولید کند اما توانایی های پراکنده آن تنها به پیش رفت های محدودی در زمینه ی رادیوهای فرستند KWAM 1066 منحصر شده است هیاتهای نیروی دریایی وابسته به عملیات روانی از تولید بلند گوها آنتن های هوایی و پخش بمب های توپخانه ای و تجهیزات سمعی بصری حمایت می کند از میان عناصر کنترل و فرماندهی جنگ تنها گروه عملیات روانی دشمن خود پیشنهاد تسلیم بدون جنگ را چه به صورت افقی و چه عمودی در عرض طیف بحران را می دهد.
و یک آرم شکاک عاقل خواهد پرسید چنین چیزی چطور ممکن است قانون عملیات روانی از زمان سانتزو وجود داشته است و ما هنوز در حال جنگ هستیم کدامین عامل بالقوه باید تغیر کند تا عملیات روانی به صورت موثر عمل کند قبل از پاسخ به این سوال خوب است که نگاهی به توانایی های کلی عملیات روانی و محدودیتهای آن در نمودار 4 بیاندازیم در حالی که بیشترین قابلیت های ثابت شده مکمل کوششهای یک فرمانده جنگ جو می باشد دو نکته در حمایت ما برای تحمیل خواسته هایمان به دشمت مورد توجه است.
1- موضع گیری های مخالف مردم به منظور تقلی روحیه مردم و اراده برای پایدار کردن پیشنهادات مخالف برای بحران سازی.
2- اگر دشمن قادر به استقامت نبود خوساته هایمان را می پذیرد . دادن پشنهادات مخالف برای بحران سازی اصولاً هدف ما را به قابلیت های عملیاتی روانی تطبیق می دهد اما ممکن است خواسته ما را به صورت کامل تامین نکند.
به هر حال عصر اطلاعات و توانایی های غلبه بر دشمن بیشترین محدودیتهای عملیات روانی است. به نظر من قابلیت های عملیاتی روانی می تواند به منظور افزایش دستیابی ما به اهدافمان توسعه پیدا کند.
فرصتهای عصر اطلاعات
سه رویداد عصر اطلاعات بخاطر، داشتن پتاسیم برای افزایش فراوان تاثیر PSYOP برتر می باشند:
- تکنولوژی عصر اطلاعات گسترش و پیچیدگی شبکه ها را ممکن می سازد.
- رشد و بلوغ رسانه های گروهی.
- پیشرفتهای علوم اجتماعی در شناخت رفتار انسانی.
از لحاظ فردی، این رویدادها مهم هستند و معانی مهمی برای اجتماع دارند.
با این وجود، وقتی با اشتراک مساعی علیه زمینه تثلیث Clausewitz نگاه می کنیم، پتانسیل آنهابه بالا بردن تاثیرات Psyop بسیار محسوس است.
تثلیث Clausewitz. مهماست که در جنگ روی هدف متمرکز بمانیم . Clausewitz هدف را به عنوان مرکز ثقل (COG) توصیف کرد، « کانون همه نیرو و حرکت، که دو چیز به آن تکیه دارد... نقطه ای که همه انرژی های ما باید به آن نقطه هدایت شود.» او شکست خوردن COG دشمن را به عنوان مستقیم ترین راه برای پیروزی مشاهده کرد. در مرحله استراتژیک، COG های دشمن حاوی ارتش، دولت و خواسته مردم می باشد. یک جا به عنوان تثلیث Clausewitz نسبت داده اند، که در شکل 5 نشان داده شده است. عوامل بسیار زیادی در این COG وجود دارد که به آن فرد باید انرژی خود را هدایت کند" رهبر دولت باید مستقیماً هدفگیری شده باشد از طرفی دیگر، خواسته جمعی دولت، مثل کنگره در مورد ایالات متحده باید هدفگیری شده باشد. اگر خواسته مردم فرض شده است که COG باشد ، PSYOP باید در مقابل روحیه جمعیت از طریق رسانه ها بالا برده شود.
عوامل می توانند به طور چشمگیری بین ملل متفاوت باشند. دولتها از حکومت مردم سالاری به حکومت استبدادی رده بندی شده اند. مردمان در فرهنگ، مذهب، اقتصاد و غیره اختلاف نظر دارند. ارتش ها در مقابل یکدیگر در روشهایی بیش از ظرفیت صف آرایی می کنند. درک این عوامل و تعاملاتشان در اداره PSYOP مهم است.
شبکه بندی. شبکه ها از پیدایش زبان و تعامل مردم بین گروهها وجود داشته اند. با این وجود، ترویج شبکه به عنوان یک طرح سازماندهی شده فقط جدیداً سهولت استفاده را یافته است وقتی فناوری اطلاعات (II) که مجموعه مهم در تجارت، دولت و اجتماع رسید. شبکه ها از لحاظ سلسله مراتب و طرح های سازمانی، بازار در ماهیت تعاملاتی که درون آنها روی می دهد متفاوت هستند. سازمانهای سلسله مراتبی درباره قدرت، کنترل و جوابگویی هستند. سازمانهای سلسله مراتبی درباره قدرت، کنترل و جوابگویی هستند. سازمانهای بازار به بالا بردن تبادلات کالا، خدمات و فرآورده های اصلی تحول یافتند . شبکه ها، از طرف دیگر، تبادل اطلاعات و دانش را گسترش دادند. به طور قابل توجه. ادغام شبکه ها در بازار و طرح های سازمانی تاثیر تسهیل کننده اولی و از بین برنده آخری داشت.
از دیدگاه Clausewitz ها، تاثیر شبکه بندی به طور فوق العاده مهم است. همانطور که در شکل 6 نشان داده شده است، شبکه بندی ارتباط در آن سوی سطح سلسله مراتب عوامل در تثلیث Clausewitz را مسیر می ساخت، و به طور موثر خطوط محدودیت بین آنان را محو می کرد. تاثیر این عمل توزیع دوباره قدرت بین جامعه و دولت، قبلاً ایالت اصلی حکومتی است. یک گفته قدیمی می گوید«علم قدرت است» از دو طرف می برد – داشتن دسترسی بیشتر به اطلاعات و دانش جامعه را در بعضی هزینه ها نسبت به دولت توانمندی کند.
از دیدگاه PSYOP، این تاثیرات به آسیب پذیری های مهم درون COG های استراتژیکی تعبیر می شود. ازادی وسیله وصول را ایجاب می کند، و- نبود یک دفاع بسیار قوی- و با دسترسی آسیب پذیری میاید.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 15 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلودمقاله عصر اطلاعات