یک کامپیوتر لپ تاب با برنامه نویسی pic ، ارتباطات وبرنامه های عملیاتی از ضروریات تجهیزات مدرن امروزی است ،مهندسان ، مدیران تولیدی، سرپرستان تعمیراتی ،تعمیرکاران فنی، تکنسین های برق ،تکنسین های کارافزار، دستگاههای تعمیراتی، همگی نیازمند به داشتن pic دانش کامپیوتری، آموزش و مهارت در عیب یابی مسائل کامپیوتری می باشد.
آموزش PIC عموما دارای تاثیر ژرفی نخواهد داشت تا زمانی که شخص مورد آموزش به درجه ای حقیی از مهارت درچندین زمینه رسیده باشد،دانش و مهارت در برق، عیب یابی و کاربری کامپیوتر(مدیریت کامپیوتر) پیش نیازمندهای ضروری برای همسان سازی موثر در آموزش PIC پایه است. نویسنده در یافته است که دوره طولانی له یادسپاری وارد مطالعهشده از یک دوره حرفه ای که در یک کالج دو ساله محلی( فوق دیپلم)گذرانده می شود، پرهزینه تر از یک دوره سریع و فشرده در یک کارخانه است.
دوره ایجاد شده توسط کارخانه ها ضرورتا همان مواردی که در یک کالج دو ساله باشد را پوشش می دهد. تفاوتهای عمده د رمیزان ساعات تدریس و زمان کارگاه می باشد. دوره JC چهار ساعت کلاس هر هفته ای برای 15 هفته بود. سرساعت زمان کارگاه برای انجام کارهای عملی عینی بر روی مسائل ومواردی که در ساعات اول مبهم به نظر می رسید بود زمانی اضافی در منزل بر روی مطالعه کارهای عملی وبرنامه ای نوشتاری سپری می شود همچننی JC شبانه زمان فوق العاده کارگاه برای PIC ها وکامپیوترها باز می بود.
بر خلاف آن دوره درون کارخانه ای 5تا8 ساعت در روز می باشد، فعالیت های کلاسی بسیار سریع و فشرده به منظور پوشش دادن مقادیری از موارد در برگرفته شده می باشد. مربی بسیار با معلومات و با تجربه بوده د رحین اینکه سعی داشتیم برنامه ها را به منظور بررسی چگونگی عملکرد آنها بر تجهیزات در میز کار آموزش قرار دهیم. مربی نیز مواد درسی دوره را پوشش می داد. در پایان هر روز ذهن های ما انباشته از اطلاعات بود و در پایان هفته همگی دوره را گذراندیم اما به یادآوری آنچه روز اول یاد گرفته بودیم بسیار سخت بود.
فنون پایه عیب یابی مسائل برای هر نوع موقعیت و حرفه ای به کار گرفته شده است.
شناخت واقعی از مسائل برای حل آنها ضروری می باشد بسیاری از اوقات یک عیب یاب بی تجربه در یک یا چندین علت از بروز مسائل دچار اشتباه خواد شد حل کردن دلایل به طور عمومی فقط مسائل را به تاریخ عقب تری به تعویق می اندازد. تا زمانی که مسائل ممکن است به ابعاد وسیع رشد یابد.
یک مثال این است که زمانی شخص سردردی را تجربه می کند و یک مسکن در معمولی مثل آسپرین استفاده می کند مساله اصلی ممکن است یکی از این مسائل باشد. چشم ها نیاز به بررسی داشته باشند با تجویز یا عدم تجویز دارو، کشیدگی عضلات، استرس، تومور، گرفتگی رگهای خونی، یک زخم کهنه، همین مساله در دستگاه نیز اتفاق می افتد، یک فیوز در مدار می سوزد و شخص تعمیر کار فیوز جایگزین را بر می دارد وداخل نگه دارنده فیوز قرار می دهد خیلی چیزها هستند که میتوانند سبب سوختن فیوز بر اساس پیچیدگی مدار آن گردند.
جریان برق بیش از حد سبب سوختن فیوز می گردد، جریان برق بیش از اندازه ممکن است دراشد: بارگیری بیش از حد بر روی سیم حامل، اتصال کوتاه بین سیم ها، سیم های اتصال به زمین (granded) مدار کوتاه در سیم حامل، بارالکتریکی اتصال به زمین تحلیل رفتن ولتاژ غیره باشد.اگر شخص تعمیر کار مشکل مدار قبلی را حل نکند برای جایگزینی فیوز و بازیابی ممکن است نتایج منفی به بار آید.
این مساله غیرعادی نیست که در فرآیند گسترش تعدادی از مسائل جزیی وتداوم عملکرد تنزیل درجه توان عملیاتی را داشته باشیم. سپس یک مساله کوچک دیگر ایجاد می شود و کل فرآیند با شکست روبرو می گردد. یافتن واصلاح آخرین مساله ضرورتا توان عملیاتی فرآیند را بازیابی نمی کند. فرآیند بازیابی بامدیریت مسائل جزیی تداوم می یابد اما مسائل جزیی ممکن است به فرآیند اجازه شروع مجدد از وقفه کامل ندهد.
تمامی مسائل قبل از اینکه فرآیندبه توانایی کامل عملیاتی مستردد گردد می بایست شناسایی اصلاح گردند.
این وضعیت در صنعت نیز همانند حالت فردی گسترش یافته است. یک شخص می تواند به فعالیت خود با تعدادی مسائل جزیی ادامه دهد به طور مثال: خستگی، مسائل فشارخون سفتی شاهرگها، گرفتگی رگها، اما یک اختگی کوچک خون در یک محل نامناسب می تواند به راحتی سبب مرگ انسان گردد از بین بردن لخته خون برای شخص راحت به نظر نمی رسد وآنها نمی توانندتوانایی کامل عملیاتی خود را مجددا به دست گیرند.
رفع نقص در محل کار(میدان عملیاتی field)
همواره از ابتدا شروع کنید مگر اینکه تجربیات قبلی چند دیگری را تجویز کنند، از متصدی تجهیزات معیوب سئوال کنید که :
-آیا زمانی که مشکل پیش می آید دستگاه به کار خود ادامه می دهد.
-آیا متصدی می داند ک دلیل مشکل چیست اگر چنین است از نظر آنها چه چیزی موجب ایجاد مشکل شده است.
-آیا دستگاه مخارج از رده است.
-بررسی کنید که آیا برق (power) وجود دارد.
-مدارشکن را روشن کنید مطمئن شوید که سوئیچ قطع برق (disconnect) موتور روشن است و دکمه شروع (start) را به کار بیندازید.
-از ولت سنج برای بررسی مسیر حرکت جریان برق در مدار شکن ها یا فیوزها استفاده کنید اطمینان حاصل کنید که ولتاژها در همه مسیرها نرمال هستند ولتاژ عبوری به زمین از هر یک از مسیرها میسر است.
-نیروی اصلی معمولا 460 ولت برق متناوب (VAC) بین فازها و 272 برق اتصال به زمین است (to ground)
-کنترل و برق (power) 24/208 بین فازها و 120 اتصال به زمین و (VAC) 120 ولت برق متناوب که به سیستم اتصال به زمین حالت خنثی ایجاد می کند.
-نیروی کنترل ولتا پایین معمولا 24 به 30 (VAC) ولت برق متناوب و یا برق باتری (VAC) بین فازها واحتمالا اتصال به زمین می باشد که معمولا قطب منفی به زمین اتصال دارد.
-حسگرها کنترلی را در ناحیه معیوب بررسی کنید، وسپس بررسی کامل روی همه حسگرها انجام دهید. سوئیچ را محدود کرده تا مطمئن شوید آنها در موقعیت صحیح قرار دارند.بررسی کنید ک آیا دارای برق هستند، برنامه ریزی شده اند، نصب شده اند، دارای عملکرد صحیح هستند.
-اگر زمانی مساله پدید آمد گرچه الکتریکی یا مکانیکی باشد مساله باید تصحیح گردد وکاوش برای حل مشکل از نو آغاز گردد. نقص ظاهرا غیرمرتبط می توان همان دلیل مشکل باشد.
-وقتی بیشتر از یک مساله وجود داشته باشد عیب یابی به صورت تصاعدی مشکل تر خواهد بودتصور نکنید که بعد از حل مشکل همه مسائل حل شده اند. مدار عملکرد سابق را برای بازگردان دستگاه به سرویس دهی بررسی کنید.
-اگر قابل حصول باشد برای رفع نقص نمودار سیم کشی و برنامه PIC را چک کنید.
-در رادیو امواج رادیویی متغیر (VFD) قادر است با خاموش کردن برق مجددا تنظیم گردد. تا زمانی که صفحه سیاه است صبر کنید وسپس برق را وصل کنید.
در بعضی از VFD ها میتوانید دکمه توقف STOP / تنظیم مجدد reset وسپس دکمه شروع start را فشار دهید.
-بررسی کنید که سیم کشی کامل انجام شده باشد، سیم ها و اتصالات بدون هیچ رشته مسی که از یک پایانه به پایانه دیگر یا از زمین (to ground) عبور می کند محکم شده باشد.
-مطمئن شوید که جوابگویی خنثی مناسب باشد واینکه حالت خنثی تکمیل است ومسیر باز ندارد.
تست کردن دستگاه در کارگاه (shop)
پیش از نصب دستگاه:
-دستگاه را به کارگاه الکتریکی موتور یا مراکز تعمیر انتقال دهید.
-هادی موتور را به ولتاژ 460 متصل کنید. ویک نوار برق سیاه رنگ دور اتصالات بپیچید.
نوسانات موتور را با مگا اهم منبع بررسی کنید هر خوانش بین فازها باید بین یک دو اهم از یکدیگر باشد.A به B ، B به C ،A به C.
-از مگا ام منبع برای بررسی میزان مقاومت عایق بندیها در زمین (ground) و نوسانات موتور به مقیاس 500ولت استفاده کنید.حداقل میزان 1000 اهم از مقاومت هر ولت از نیروی وارده است که موتور به آن اتصال خواهد یافت.
-موتور را به هادی تست برق متصل کنید. رابط محافظ زمینی پس از بررسی اینکه هادی تست برق خاموش است از پرش دستگاه هنگام راه اندازی روی میز جلوگیری می کند.
دکمه قطع را بزنید دکمه شروع را فشار دهید. هادی آرا برای آمپراژ موتور بررسی کنید. صداهای نامانوس وحرارت غیرمعمول یا نواسانات را بررسی کنید. بدنه دستگاه را پاک کنید دستگاه را خاموش کنید وسیم برق را جدا کنید.
بررسی دستگاه در محل کار(Field)
وقتی که یک دستگاه حامل بارالکتریکی بیش از اندازه می شود یا مدارشکن بپرد و یا فیوز بسوزد مراحل و بررسی های دقیقی باید انجام گیرند.
-مدارشکن اصلی را قفل و برچسب بزنید.
-پس میزان مقاومت عایق بندی سیم های دستگاه ونوسانات را به وسیله استفاده از مگا اهم سنج بین هادی های T1.T2.T3 اتصال به زمین بررسی کنید.
-هادی T دستگاه را اهم سنج به لحاظ تداوم واهم سنجی، نوسانات بین A به B.
B به C و A به C بررسی کنید. هر مقاومت باید بین یک یا دو اهم از یکدیگر باشد.
اگر میزان اهم ها تفاوت عمده ای داشته باشند یا اگر جریانی وجود نداشته باشد به جعبه قطع برق موتور مراجعه کنید آن را خاموش کنید ،تست جریان ومقاومت را بر روی هادی های T اجرا کنید. اگر جواب مناسب باشد مساله در سیم های دستگاه کنترل کننده به سوئیچ قطع برق می باشد.
-هر سه سیم را به وسیله جداسازی سیم ها از سوئیچ وپیچیدن آن ها به یکدیگر بررسی کنید به کنترل کننده مراجعه نمائید واتصال به زمین (ground) را با امگا اهم سنج چک کنید.
-جریان بین A به C و B به C و A به C را بررسی کنید یک یا چندین سیم باز یا اتصال به زمین خواهند بود.
-راه حل صحیح کشیدن همه سیم های جدید از کنترل کننده به سوئیچ قطع برق موتور است.
هر عاملی که سبب ایجاد مساله شده باشد امکان وارد به سیم های دیگر آسیب رسانده است.
همه سیم ها را جایگزین کنید.
-اتصال مقاومت موتور به زمین را به وسیله مگااهم سنج سنجید، اگر جواب زیر 000/1500 هم باشد موتور سوخته است (grounded) و باید تعویض گردد.
-اگر میزان مصرف دستگاه مناسب اشد هادی های دستگاه بین سوئیچ قطع واتصال برق (ورودی برق) جریان برق ومقاومت اتصال به زمین را بررسی کنید، اابرهاتوده های قابل رویت قطرات اب یا بلورهای یخ بوده که در تروپوسفر زمین (پست ترین لایه جو زمین) شناورندو با نیروی باد حرکت می کنند. ابرها از فضا به صورت پوشش سفیدی که کره زمین را احاطه کرده اند قابل رویت هستند.
چگونگی تشکیل ابرها: ابرها هنگامی تشکیل می شوند که بخار اب بر روی ذرات ریز گردوغبار که در هوا معلقند تقطیرمیشود. این تقطیر (تشکیل ابر) در زمان برخورد هوای گرم و سرد اتفاق می افتد. هنگامی که هوای گرم از یک سمت کوهستان صعود می کند یا هنگامی که بر فراز یک منطقه سرد مانند حجمی از اب خنک حرکت می کند ،خنک می شود. علت این پدیده این است که هوای خنک قادر به حفظ بخاراب کمتری نسبت به هوای گرم بوده واب اضافی به صورت مایع یا یخ فشرده می شود.
انواع ابرها
پیشوندها و پسوندهای مورد استفاده برای توصیف ابرها:
ابرها با توجه به ظاهر و ارتفاعشان درجو شناخته می شوند . برای مثال سیرو(به معنی دسته مو) پیشوندی استکه برای ابرها در ارتفاع بالا(بالای 20000 فوت) استفاده می شود. التو پیشوندی است که برای ابرهای میانی(بین6000 تا 20000 فوت)استفاده میشود. برای ابرها در ارتفاع پائین پیشوندی وجود ندارد. هنگامی که ابرها نزدیک زمین هستند مه نام می گیرند. نیمبو(به معنی باران) پیشوندی است که برای ابرهای با قابلیت بارش استفاده می شود. پسوند نیمبوس نیز همین کاربرد رادارد.کومولو(به معنی توده )به ابرهای انباشته و استارتو(به معنی لایه)به ابرهای پهن،هموار ولایه ای اطلاق می شود.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): کومولونیمبوس=ابرهای غران
نام انگلیسی: Cumulonimbus
علامت اختصاری: Sb
ظاهر: می تواند باعث ایجاد اذرخش،رعد،تگرگ،بارانهای قوی،بادهای قوی و گردباد
ترکیب: _
ارتفاع: نزدیک زمین تا 75000 پا (ابرهای عمودی)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): سیرواستراتوس
نام انگلیسی: Cirrostratus
علامت اختصاری: Cs
ظاهر: نازک وکم بوده و به صورت صفحات ظاهر میشود. بالای ابرهای غران قرار دارد.
ترکیب: _
ارتفاع: بیشتر از 18000 پا(ارتفاع بالا)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): سیروس
نام انگلیسی: Cirrus
علامت اختصاری: Ci
ظاهر: نازک،کم،رشته ای یافرفری
ترکیب: بیشتر شامل بلورهای یخ
ارتفاع: بالاتر از18000 پا(ابرهای بلند ارتفاع)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): سیروکومولوس
نام انگلیسی:Cirrocumulus
علامت اختصاری: Cc
ظاهر: کوچک،باد کرده،تکه تکه وباظاهر موج مانند
ترکیب: _
ارتفاع: بالاتر از 18000 پا (ابرهای بلند ارتفاع)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): التوکومولوس
نام انگلیسی:Altocumulus
علامت اختصاری: Ac
ظاهر: ابرهای متوسط به صورت باد کرده، تکه تکه وپراکنده که در دسته های خطی قرار دارند.
ترکیب: _
ارتفاع: بین 6500 تا 20000 پا(فوت)(ابرهای میانی)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): التواستراتوس
نام انگلیسی: Altostratus
علامت اختصاری: As
ظاهر: نازک ویکنواخت
ترکیب: _
ارتفاع: بین 6500 تا 20000 پا (ابرهای میانی)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): استراتوکومولوس
نام انگلیسی: Stratocumulus
علامت اختصاری: Sc
ظاهر: پهن وهمواردر پائین،باد کرده در بالا
ترکیب: _
ارتفاع: زیر6500 فوت (ابرهای کم ارتفاع)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): کومولوس
نام انگلیسی: Cumulus
علامت اختصاری: Cu
ظاهر: باد کرده و انباشته
ترکیب: _
ارتفاع: زیر 6500 فوت (ابرهای عمودی)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): استراتوس
نام انگلیسی: Stratus
علامت اختصاری: St
ظاهر: ابرهای یکنواخت،هموار ولایه ای ضخیم ونازک با حاشیه های نا معلوم
ترکیب: بیشتر شامل قطرات مایع
ارتفاع: زیر 6500 فوت (ابرهای کم ارتفاع)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): نیمبواستراتوس
نام انگلیسی: Nimbostratus
علامت اختصاری: Ns
ظاهر: ابرهای یکنواخت،تیره،هموار کم ارتفاع و بدون ویژگی که بارش زا هستند.
ترکیب: بیشتر شامل قطرات مایع
ارتفاع: زیر 6500 فوت(ابرهای کم ارتفاع)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نوع ابر (طبقه): مه
نام انگلیسی: fog ,mist
علامت اختصاری: _
ظاهر: ابرهای استراتوس بسیار پست
ترکیب: بیشتر شامل قطرات مایع
ارتفاع: در تماس با زمین
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انواع دیگر از ابرها
ابرهای ماما توس تیره وبه شکل کیسه های کوچک شل بوده واغلب پس از گرد باد ظاهر می شوند .
ابرهای کوهستانی به واسطه صعود هوای مرطوب بر فراز کوهستان یا دیگر عوارض برجسته جغرافیایی تشکیل می شوند. هوا از یک سمت کوه بالا امده وبه سرعت خنک می شود، سپس تقطیر شده و تبدیل به ابر می شود.
یکابر پیلیوسهموار و صاف بوده و بر فراز یا روی نماد مهم جغرافیایی مانند کوهستان یافت می شود.
یک کننتریل (مخفف دنباله تراکمی) بخار ابر مانندی است که در دنباله و پشت برخی از هواپیماها به هنگام پرواز در هوای سرد ،صاف ومرطوب تشکیل می شود. کنتریل از بخار اب موجوددر اگزوز موتور جت تشکیل می شود.
انواع ابرها
به طور کلی، انواع مهم ابرها را به طور خلاصه به شرح زیر میتوان بیان داشت:
1- ابرهای سیروس (Cirrus) : این ابرها از مرتفعترین ابرها بوده واغلب به صورت پرمانند و سفید رنگ و شفاف (ملو از بلورهای یخ) در آسمان دیده میشوند. این ابرها بعضاً به صورت دستههای منظم جدا از هم، در آسمان دیده میشوند در این صورت موسوم به سیروسهای هوای خوب بوده و اگر توأم با ابرهای سیرواستراتوس و آلتواستراتوس گردند. معمولاً علامت هوای بد میباشند.
2- سیرو استراتوس (Cirrostratus) : این ابرها را میتوان سیروسهای نازک تور مانندی دانست که از ابرهای کوچک سفید و به هم فشرده به شکل گوله پشمی شکیل یافتهاند و به علت شفافیت خورشید و ماه و ستارگان از پشت آنها قابل رویت بوده و اغلب هالهای دور خورشید و ماه تشکیل میدهند. این هاله نتیجه شکست نور بوسیله بلورهای یخ معلق در هوا است ظهور این ابرها، علامت نزدیک شدن هوای طوفانی بوده و به همین لحاظ، این ابرها را میتوان پیش از فرا رسیدن هوای بد و یا حالتهای طوفانی هوا، مشاهده نمود.
3- سیرو کومولوس (Cirrocumulus) : این ابرها اغلب از توسعه ابرهای سیرو استراتوس حاصل شده و بدون سایه میباشند و غالباً به جای خورشید و ماه هالهای در آسمان بوجود میآورند. ساختمان آنها اغلب متشکل از قطعات سفید رنگ بوده و معمولاً پیش از ابرهای سیروس در آسمان ظاهر میشوند. ظهور آنها در آسمان، مقدمه فرا رسیدن هوای ابری و طوفانی است.
4- آلتو استراتوس (Altostratus) : این ابرها به صورت لایههای یکنواخت و متحدالشکل خاکستری یا متمایل به آبی به صورت ترکیبی از الیاف، آسمان را میپوشانند.
به علت قشر ظریف این ابرها تشخیص موقعیت خورشید از پشت آنها امکانپذیر است معمولاً پس از پیدایش ابرهای آلتو استراتوس، ریزیشهای جوی در سطح وسیعی به طور مدام شروع میگردد.
5- آلتوکومولوس : (Altocumulus) این ابرها شامل لایهها و یا تکههای بزرگ گوی مانندی از قطرات زیر آب بوده که معمولاً بصورت شیار و یا امواج نسبتاً منظمی مشاهده میگردد. جریان عمودی هوا در لایهای که بوسیله این ابرها پوشیده شده، سبب رشد سریع قابل ملاحظهایی در جهت عمودی در این ابر میگردد به همین سبب، این ابرها اغلب در بالای قلل کوهها و یا در فوق جریانات عمودی مشاهده میگردند . این ابر اغلب شکل عدسی دارند . پدیدار شدن این ابرها در آسمان بیانگر شرایط بد هوا و ایجاد رعد و برق میباشد.
6- استراتوس : (Stratus) نوع اصلی این ابر لایهای یکدست و شبیه مه میباشد . و معمولاً به صورت توده متراکمی از بخار آب که قطر آن در همهجا یکسان است، مشاهده میگردد. ارتفاع این ابر از سطح زمین بسیار کم است بارندگی در این ابرها در حرارتهای فوق صفر درجه سانتیگراد بصورت ریزدانه میباشد.
7- استراتوکومولوس (Stratucumulus): این ابرها دارای رنگی تیره و یا سفید متمایل به خاکستری بوده معمولاً بصورت دسته یا خطوط و یا تودههای کروی مانند بزرگ و امواج کروی از ابرهای خاکستری با فواصل و شکافهای روشن تشکیل میگردد. این ابرها اغلب بیشتر آسمان را پوشانده و بارندگی آن بصورت ریزدانه بود. و در نتیجه فاقد شرایط بارندگیهای رگباری است.
8- نیمبواستراتوس : (Nimbostratus) این ابرها متراکم و فاقد شکل معینی بوده و تمام آسمان را بهطور نامنظم میپوشانند بارندگیهای حاصل از این ابرها اغلب مداومند.
9- کومولوس: (Cumulus) این ابرها اغلب ساختمان گل کلمی داشته و سطح بالای آن حالت گنبدی دارد و متشکل از قطعات کوچک ابرهای سفید پنبهای است که معمولاً صبحگاهان در امتداد ارتفاعات تشکیل میگردند و دارای حالت جوشش (در اثر صعود هوای مرطوب) هستند . قطعات پراکنده این ابرها تقریباً دارای ارتفاع یکسان و معرف به کومولوسهای هوای خوب میباشند.
10- کومولونیمبوس (Cumulunimbus): این ابرها را تودههای بزرگ و انبوه ابر که به شکل برج عظیمی سر به آسمان کشیدهاند تشکیل میگردند رنگ قسمت فوقانی در این ابرها متمایل به آبی و سطح زیرین آب کاملاً تیره میباشد . این ابرها به نام ابرهای رعدوبرق نیز معروفاند. و بارندگی آنها بصورت رگباری است. اغلب با یک جبهه سرد و فعال همراه بوده و یا در اثر ناپایداری محلی ایجاد میشوند و در عرضهای میانه اغلب در اوایل بهار و پاییز مشاهده میشوند.
گر جواب مناسب نباشد سیم ها را تعویض کنید.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 8 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلود مقاله انواع ابرها