فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم

اختصاصی از فی بوو دانلود تحقیق عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم


دانلود تحقیق عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم

چکیده؛
پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان گروه مدیریت صنعتی دانشگاه قم می باشد. بدین منظور پرسشنامه ای10 آیتمی بر اساس نتایج یک تحقیق مقدماتی با سوالات باز برای بررسی عوامل موثر درانتخاب رشته مدیریت صنعتی تهیه شده است که پس ازبررسی روایی پرسشنامه، پایایی آن با اجرا بر روی 100نفر از دانشجویان گروه مدیریت صنعتی دانشگاه قم بررسی گردید،روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بوده است بر طبق نتایج آزمون تحلیل عوامل موثر، از سه عامل شغلی، خانوادگی دوستان و فردی تشکیل شده است افراد اگر با فراهم بودن شرایط لازم با آگاهی و از روی علاقه به تحصیل بپردازند قطعا جامعه ای پویا وخودکفارا پدید خواهند آورد که در آن خوشبختی و رضایتمندی را می توان در زندگی افراد جستجو کرد. با این حال نبود علاقه به رشته تحصیلی می‌تواند تنها یکی از دلایل مهم بی‌انگیزگی و افت تحصیلی دانشجویان باشددر این مقاله به منظور بحث و بررسی پیرامون چالشها و فرصتهای نظام آموزش عالی در تامین نیازهای مهارتی نیروی انسانی مورد نیاز بازار کار، عوامل موثر به دو گروه درونی و بیرونی تقسیم می شوند و سپس تشریح جزئیات هر گروه صورت می گیردباتوجه به تعدد عوامل موثر بر اشتغـال فارغ التحصیلان رشته مدریت صنعتی باید برای حل این معضل از کلیه سازمانهای مرتبط به منظور تهیه و اجرای یک طرح جامع و فراگیر در زمینه اشتغال استفاده شود. آنچه که در تدوین طرح فوق باید مدنظر قرار گیرد توجه به عوامل اصلی موثر بر اشتغال فارغ التحصیلان رشته مدیریت صنعتی و مسئولیت دادن به سازمانهای مرتبط با آن استپس از بررسیهای فراوان و تجزیه وتحلیل اطلاعات و بررسی عوامل مهم در این باره می توان اینگونه ابراز داشت که دانشجویان با آگاهی کافی وارد دانشگاه نشده اند ونیز والدین آنها در انتخاب آنها نقش مستقیمی داشته اند ونیز نگاه مدرک گرایی موجب آن گردیده است تا مسئله علاقه اندکی نادیده گرفته شود و همینطور عدم توجه به آینده و بازار کار رشته ونیز عدم توانایی اساتید در جذب و علاقه مند کردن دانشجویان نشان می دهد که در مجموع وبه طور نسبی میزان علاقه دانشجویان نسبت به رشته تحصیلی خود در سطح پایین قرار دارد.



فصل اول؛
کلیات تحقیق

1-1) مقدمه تحقیق :
هر کس در زندگی بارها دست به انتخاب می‌زند. چرا که انتخاب یکی از مهمترین فعالیت‌های انسان است. انسان با انتخاب‌های خود مسیر زندگی‌اش را تعیین می‌کند.
انسان آزاد آفریده شده است و به وی این اختیار داده شده است که در بسیاری از موارد آنچه را که مناسب می‌داند برگزیند. لحظات انتخاب، لحظاتی حساس هستند. چرا که با تصمیم گیری درباره روش‌ یا پدیده‌ای خاص، فرد سرنوشت خود را رقم می‌زند. انتخاب در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است. با انتخاب درست می‌توان از منابع (مادی، مالی، انسانی و اطلاعاتی) به شیوه‌ای مناسب بهره برداری کرده و از اتلاف این منابع جلوگیری کرد. انتخابی که مبتنی بر اطلاعات و بینش باشد می‌تواند به تصمیم گیرنده در جلوگیری از ضایع شدن منابع کمک کند. از طرف دیگر به خاطر آن فرد تصمیم گیرنده، باید نسبت به انتخاب خود پاسخگو باشد، بنابراین انتخاب صحیح می‌تواند به مسئولیت پذیری کمک کند برخی می پندارند برای آنکه بتوان به توسعه کشور و ایجاد پیشرفتهایی در آن کمک کرد، باید تحصیلات دانشگاهی داشت. بهتر است بگوییم افرادی که در دانشگاه تحصیل کرده‌اند تا اندازه‌ای به رشد و توسعه جامعه کمک می‌کنند. افراد دیگر نیز می‌توانند موجبات توسعه کشور را فراهم آورند.در
انتخاب رشته تحصیلی در دوره متوسطه یک بار دانش آموزان انتخاب رشته تحصیلی را تجربه می‌کنند. در واقع این انتخاب یکی از سرنوشت سازترین انتخاب‌های دانش آموزان است. با این کار آنان در راهی قدم می‌گذارند که زمینه دانش و توانایی آنان را تعیین می‌کند.فرصت بعدی برای انتخاب رشته تحصیلی هنگامی است که دانش آموزان برای ورود به دانشگاه ثبت نام می‌کنند. آنان پس از شرکت در آزمون سراسری و در صورتی که مجاز به انتخاب رشته شوند. رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را برمی‌گزینند و بدین شکل بار دیگر سرنوشت خود را با یک انتخاب رقم می‌زنند .انتخاب رشته تحصیلی اهمیت فراوانی دارد زیرا انتخاب نادرست رشته تحصیلی سبب افت علمی کشور، تضییع منابع اقتصادی و انسانی، بی تفاوتی و بی انگیزه شدن دانشجو نسبت به مسائل اجتماعی و ایجاد اختلالات روانی در زندگی فردی و اجتماعی دانشجو می‌گردد .
از آنجاکه با نتایج بدست آمدهاز طریق جوامع آماری مختلف این مشکل که تناسب بین رشته های دانشگاهی یا دانشجویی این رشته وجود ندارد این موضوع احساس می شود که در آینده نه چندان دور جامعه جوان ما با مشکلات عدیده ای رو به رو خواهد شد. با توجه به زیر ساخت هایکشور ما که بایستی آن را سی ساله نامید با تمدنی دو هزار و پانصد ساله و عدم توجه مسؤلین و بی برنامگی نسبت به اوج هرم سنی جوان در طی ده سال اخیر؛ اما در جامعه ما نبود امکانات و ابزارهای مناسب به منظور جذب علاقه مندان هر رشته و به حرفه وموضوع مورد علاقه آنها چنین به نظر می رسد که ما درحال هدر رفت نیروهای بالقوه ای هستیم که به دلایل متعدد ناچارند به سمتی سوق یابند که آنجا به حداقلوضعیت ایده آل خود دست یابند وشاید اصلاً نمیرسند.
شاید بتوان علل مواردی همچون سرخوردگی جوانان، افسردگی آنها، انصراف از تحصیل، بی تفاوتی نسبت به پیرامون و . . . ، در بدترین حالت اعتیاد در جوانان و همینطور خودکشی آنها را در این مقوله نیز جستجو کرد به هرترتیب موضوع مدرن کردن قانونچه ای که بتواند هر فرد را متخصص و علاقه مند به حرفه ای گرداند که بالاترین بهره وری و کارایی را از خود نشان دهد چه برای خویش و چه برای جامعه خویش کاملاً نیاز می باشد و لذا در چنین تقاضایی تلاش برای جستجوی دلایل و علل این ناهمگونی که متاسفانه تقریبا درصد زیادی به خود اختصاص داده است؛ پژوهش عمیق خالی از لطف نباشد تا شاید راهکارهای مناسبی با توجه به موارد پیش آمده هم پیشنهاد و هم به کار بسته شود تا ما شاهد هرزرفتن استعداد های انسانی ونارضایتهای شغلی و درشکلوسیع آن هدر رفتن سرمایه های ملیخود نباشیم.بنابراین درطول این تحقیق قصد برآن است تا شکلی صحیح ازعوامل موثر در انتخاب رشتهمدیریت صنعتی در بین دانشجویان،واقعیت اجتماع و وضعیت تحصیلی-اجتماعی دانشجویان وفارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه گردد و همزمان با آن با تهیه نظر سنجی های مورد نظردر حجم آماری محدود در دانشگاه قم بتوان نمونه ای را ارائه داد تا بدین وسیله کورسوی امیدی را در دل جامعه ای روشن کرد که درآینده نزدیک تناسب علاقه دانشجویان به رشته تحصیلی شان به حداکثر خویش برسد.

2-1 ) بیان مسأله و هدف اصلی تحقیق :
دلیل و علت اصلی این تحقیق آن است که در نگاه اول بتوان آماری از عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان را بدست آورد و سپس با توجه به این آماربدست آمده دلایل و عوامل مؤثر را شناسایی کرده و آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرارداد و در نگاه بعد تلاشی گسترده برای یافتن راه حل های مورد نیاز انجام داد تا بتوان آینده را آنچنان تنظیم کرد که بهترین شرایط فراهم گردد.


3-1) بیان فرضیه های تحقیق :
1-3- 1 فرضیه اصلی :
چه عواملی در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم موثر است.
2- 3 - 1  فرضیه های فرعی:
1) میزان آگاهی دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه در انتخاب رشته شان مؤثر است.
2) سطح تحصیلات خانواده و راهنمایی های خویشاوندان در انتخاب رشته دانشجویان نقش دارد.
3) مدرک گرایی صرف باعث انتخاب رشته دانشجویان میگردد.
4) آینده رشته و بازار کار درانتخاب رشته و علاقه دانشجویان نقش دارد.
5) شیوه تدریس اساتید و سطح عملی آنان موجب علاقه مند شدن دانشجویان می گردد.
6) نزدیک بودن این رشته به رشته مهندسی صنایع در انتخاب آن برای دانشجویان رشته علوم انسانی نقش دارد.
7) تاثیر پذیری از دوستان و همسالان چقدر در انتخاب این رشته نقش داشته است.

4-1) اصطلاحات وعبارات کلیدی تحقیق :
1-4-1 دانشجو: فردی که برای ادامه تحصیل در دانشگاه پذیرفته می شود.
2-4-1 استاد : فردی که در دانشگاه تدریس می کند.
3-4-1 علاقه و انگیزش : میل و رغبت در انسان به منظور اشتغال در کار یا امری.
4-4-1 رشته تحصیلی : زمینه ای که دانشجو یا محصل در آن تحصیل می کند.
5-4-1 بازار کار : موقعیتی که در آن افراد به منظور ارضای نیاز اقتصادی و اجتماعی خود فعالیت می کنند.
5-1) بیان مسئله تحقیق و سؤالات اصلی تحقیق :
مسأله علاقه ورغبت به رشته تحصیلی، مسأله ای است که به شدت مورد توجه ادامه دهندگان راه علم است.پویندگان راه دانش همواره در پی آن هستند تا راه و مقصدی را انتخاب کنند که درآن بتوانند حداکثر تواناییهای خود را به ظهور برسانند و از این طریق نیز نیازهای روحی و روانی خود را پاسخگو باشند. بنابراین می توان اذعان داشت که مساله علاقه به رشته تحصیلی یکی ارکان پیشرفت در سطح شخصی و نیز در سطح کلان در محیط جوامع نیز می باشد.به طوری که آثار مثبت ومنفی این مقوله به طور کاملاً آشکارا قابل لمس است.
اگر رشته های تحصیلی از روی علاقه و میل باطنی انتخاب شوند موجب پیشرفت جامعه گشته و در غیر این صورت کاملا بدیهی، واضح و مبرهن است که آثار سوء و مخرب به همراه خواهد داشت واین مبحثی است که سهل و ممتنع گشته است چرا که در عین ساده بودن شکل نمی توان راه حل ساده ای برای رفع آن داد و لذا مقوله انتخاب رشته تحصیلی مقوله ای مهم و تأثیرگذار است که بایستی مورد توجه بیشتری از درک فرد، خانواده و جامعه قرار بگیرد، و به همین دلیل تصمیم بر آن گرفته شده است تا پیرامون این مبحث مهم و البته کلام، جستاری شود تا اینکه ریشه های این مسئله یافت گردد و پس از آن برای رفع این معضلات تا سرحد امکان پیشنهادات مربوطه تقدیم مراجع گشته تا شاید رهنمودی گردد برای اصلاح معایب روز و فراهم آوردن شرایطی بسیار بهتر برای آیندگان.

 

 

فهرست مطالب
عنوان                                                                                                           چکیده .............................................................................   
فصل اول: کلیات.................................................................
1-1- مقدمه .................................................................................................
2-1- بیان مسئله ................................................................................
3-1- اهمیت و ضرورت پژوهش ..........................................................
4-1- مدل تحلیلی پژوهش ........................................................
5-1- فرضیات پژوهش ...................................................................
1-5-1- فرضیه اول ...................................................................
2-5-1- فرضیه دوم ...................................................................
6-1- محدوده اجرای پژوهش (زمان و مکان)...................................................
7-1- تعریف لغات و اصطلاحات کلیدی...........................................................
فصل دوم: مروری بر ادبیات پژوهش  .............................................................................
1-2- مقدمه .................................................................................................
2-2- تعاریف و اصطلاحات پژوهش ......................................................................
3-2- تاریخچه پژوهش (شامل پژوهش هایی که در این زمینه قبلا انجام شده و نتایج آنها)
فصل سوم: روش اجرای پژوهش  .........................................................................
1-3- مقدمه ................................................................................................
2-3- روش تحقیق (نوع روش تحقیق مثلا پیمایشی یا مشاهده یاو.................................................................)
3-3- جامعه آماری .....................................................................
4-3- نمونه و حجم نمونه ...............................................................
-53- ابزار گرد آوری داده ها...............................................................................
6-3- روایی ابزار گرد آوری اطلاعات.............................................................
7-3- پایایی ابزار گرد آوری اطلاعات....................................................................

عنوانشماره صفحه

8-3- تشریح روش گرد آوری اطلاعات(تشریح پرسشنامه یا تشریح روش مصاحبه یا تشریح روش نمونه برداری)...................................................................
فصل چهارم: تجزیه وتحلیل داده ها  .............................................................................
1-4- مقدمه ....................................................................................
2-4- ابزار تجزیه و تحلیل داده ها(مثلا نرم افزارspss)
3-4- آمار توصیفی (تعداد ،جنسیت ، تحصیلات ، درصد جواب به سوالات و با رسم نمودار هیستوگرام)
4-4- آزمون فرضیات .................................................................................................
 1-4-4- آزمون فرضیه اول ................................................................................
 2-4-4- آزمون فرضیه دوم ................................................................................
5-4- نتایج کلی (مثلا فرضیه اول پذیرفته شد و فرضیه دوم رد شد)..............................................
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات....................................................................
1-5- مقدمه ..............................................................................................
2-5- نتایج آزمون فرضیات.....................................................................   
 1-2-5- نتایج فرضیه اول ...............................................................   
 2-2-5- نتایج فرضیه دوم..................................................................   
3-5- پیشنهادات  ..............................................................................................   
    1-3-5- پیشنهاد درباره فرضیه اول..............................................     
 2-3-5- پیشنهاد درباره فرضیه دوم ....................................
4-5- پیشنهاداتی به محققان آتی...................................................................

پیوست ها ........................................................................
 منابع و ماخذ ...................................................................................
 فهرست منابع فارسی ..........................................................................................
 فهرست منابع غیر فارسی .....................................................................................
 فهرست نام ها .............................................................................................
فهرست جداول
عنوانشماره صفحه
جدول 1-1- ...............................................................................
جدول 2-1- ..............................................................................

فهرست نموداره ها
عنوان            شماره صفحه
نمودار 1-1- .......................................................................
نمودار 2-1- ...............................................................................

 

 

 

 

شامل 51 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق عوامل موثر در انتخاب رشته مدیریت صنعتی در بین دانشجویان دانشگاه قم
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.