لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه37
غلات به گروهی از گیاهان زراعی اطلاق می گردد که دانه آنها در درجه اول برای تهیه نان و تغذیه اکثر مردم جهان و در درجه دوم جهت تغذیه حیوانات و پزندگان و کار های صنعتی به مصرف می رسد.
غلات از نظر مناطق کشت به دو گروه عمده تقسیم میشوند.
- غلا نواحی معتدل و سرد مانند گندم، جو، چاودار ویولاف
- غلات مناطق گرم از قبیل برنج، ذرت، سورگم ( ذرت خوشه ای) و ارزن
از گروه، گندم وجو به مقدار زیاد و در سطح وسیع در زمین های ذراعتی دنیا گشت می گردد حتی در نواحی خشگ که با بارندگی برای تولید محصول و رشد و نمو این گیاهان نسبتا کافی باشد گشت این گروه موفقعت آمیز است از طرف دیگر در بین غلات، هر چند برنج غذای اطلی بیش از نصف غذای مردم جهان می باشد .لاکن گندم گندم از نظر اهمیت با توجه به سطح زیر غلات و تولید سالانه ی مقیاس جهانی در درجه اول قرار دارد. تولید به ویزه گندم همواره حرفه اصلی کشاورزان حتی در مناطق نیمه خشک بوده وخود نشانه آن است که اجداد و حتی گندم و شاید جو، در مناطق خشک یافت میشودند. بنارین تولید در دنیا از اهمیت فو العادع ای برخوردار و دربین آنها گندم و ارزش بیشتری را دارا میباشد.
2-تاریخچه و کلیات
نباتات زراعی که در نقاط مختلف دنیا ودر شرایط مختلف آب و هوایی گشت می گرددند و محصول آنه به مصرف تامین غذایی ضروری و اولیه انسا میرسد قرنها پیش از نباتات وحشی در ابتدا از نظر اشکال سطح زمین به صورت کنونی وجود نداشته بلکه در بعضی نقاط به مقدار زیاد، در برخی مناطق کمتر و در پاره ای از نقاط اصلا وجود نداشته اند. عوامل متعدد مانند حرکت یخچلها ، رودخانه ها، رگبارةسیل، تغیرات آب و هوای و همچنین وجود و دخالت انسا ن و حیوانات و پرندگان موجب انتقال بذر آنها از نقطهای به نقطه ای دیگر شده و به تدریج انتشار و ازدیاد یافته اند. طبق مدارک موجود یکی از نباتاتی که از قدیم در دنیا کشت میشده گندم می باشد و منطقه پیدایش آن ابتدا در سوریه و فلسطین بوده واز آنجا به مصر و بین النهرین وسپس به ایران آمده، و بعدا از طریق ایران به هندوستان ، ترکمنستان ، چین و روسیه بلاخره با اروپا رفته و سپس به سایر نقاط دنیا انتقال یافته است.در مورد تاریخچه اصلاح گندم چیچگونه مدک دقیقی در دست نیست، لکن آنچه مسلم است طعبیت به خودی خود در این کار دخالت داشته وبه مورو زمان در گندم تغیراتی به وجود آمده. و هیبرید اسیون طبیعی در این ارقام مختلف به وقوع پیوسته است. در اینکار اصلاح هیبرید بین دو رقم بنا عطایی و شاه پسند برای تهیه گندم شاه پسند زودرس انجام گیرد، ولی از آن به بعد بر اثر اصلاح گندم های مختلف ارقام دیگری که نسبت به شاه پسند برتری داشته به وجود آمده و به تدریج جای گذین گندم شاه پسند گردیدند.دستگاهای مورد نیاز در مرحله های (کاشت، داشت، برداشت)
1-3 آماده سازی یا کاشت
ردیف
نام دستگاه
تعداد مورد نیاز
قدرت (Hp)
ساخت
1
تراکتور
1
65hp
ایران
2
لودر
1
56hp
ایران
3
گاوآهن
1
6hp
ایران
4
دیسک
1
55-75
ایران
5
ردیف کار یا خطی کار
1
_
ایران
6
پنجه گازی
1
65-
ایران
7
مرز کش
1
-40
ایران
2 -3- داشت
ردیف
نام دستگاه
تعداد مورد نیاز
قدرت (Hp)
ساخت
1
تراکتور
1
65hp
ایران
2
سمپاش
1
30-40 hp
ایران
3
کود پاش
1
30hp
ایران
4
وجین کن
1
25hp
ایران
5
آبیاری
_
_
ایران
6
کود افشان
1
40hp
ایران
3-3- برداشت
ردیف
نام دستگاه
تعداد مورد نیاز
قدرت (Hp)
ساخت
1
کماین
1
120
ایران
2
تراکتور
1
65hp
ایران
3
تریلر
1
65hp
ایران
4
بسته بند
1
41
ایران
3- تهیه زمین گندم( آماده سازی) خاکی که برای گشت گندم در نظر کرفته میشود باید با اندازه ی کافی داشته و در قسمت سطحی نرم و حاطل خیز بوده وزیاد محکم بنا شده و از وسایل ادوات کشاورزی بیش از اندازه مورد نیاز در زمین استفاده نشود. هرگا در تناوب گیاه قبلی نوعی غله باشد. لازم است باقیمانده کاه و کلش حاصل از گیاه قبای به خوبی نرم و خرد شده و با خاک کاملا مخلوط شود( در مناطق خشک و کم آبی بهتر است کاه و کلش را تا حد امکان جم آوری و از زمین خارج نمود، زیرا به علت کم آبی روطوبت بلندب و سختی پوسیده ودیر از بین میروند) واین مخلوط در تمام قشر وعمق خاک قرار گیرد ( طبق تجارب به دست آمده هر تن کا و کاش می تواند6-7 واحد ازت به خاک اضافه نماید) تهیه زمین گندم شامل مراحلی مختلفی است که با در نظر گرفتن س
تحقیق درباره بررسی گندم