گزارش کارآموزی کنترل کیفیت در شرکت ایران گوشت 70ص
تاریخچه
شرکت ایران گوشت (یگانه) تولید کننده انواع همبرگز و کباب لقمه در زمینی به مساحت تقریبی 600 مترمربع زیر بنایی معادل 800 مترمربع با کسب مجوزهای لازم از ادارات و وزارت خانه های زیرربط د سال 62 تأسیس و مبادرت به تولید در زمینه صنایع گوشت کرده است. از آنجائی که شرکت فوق در داخل شهرستان خرمدره قرار گرفته بود. با توجه به گسترش دائره فعالیت تولید و به دلیل اثرات زیست محیط و تبعات آن اقدام به خرید زمین در سال 84 نموده و پس از 2 سال پایان کار ساختمانی اخذ و توسعه سالن ها. اعم از تولید، بسته بندی، مکانیزه نمودن انبارها، سردخانه ها و رعایت اصول حمل و نقل داخل شرکت و سالن ها و نیز حمل تولیدات و فرآورده های خود توسط ماشین هایی یخچال دار نموده است با استفاده از تکنولوژی های روز و تبدیل دستگاههای کهنه و مستعمل به تجهیزات جدید، با تکنولوژی های نو و با بکارگیری از دانش روز و بهره گیری از تجارب آگاهی و اطلاعات افراد و آموزش پرسنل تولید در جهت تلاش به بهبود و کیفیت و ارتقاء آن اقدام نموده است.
استفاده از مواد اولیه مرغوب و سالم با توجه به تنوع مواد اولیه از اولویت های کاری شرکت مزبور است تضمین سلامت و کیفیت محصول نهایی امری بدیهی است که با توجه به این امر مهم در رأس اهداف و تصمیمات مدیریت و گروه تولیدی ایران گوشت است.
تامین مواد اولیه از کراکز معتبر و مطابق با استانداردهای تضمین کیفیت در ارتقای سالم سازی صنایع غذایی و تولیدات آن و تامین گوشت مصرفی با نظارت دامپزشکی صورت می گیرد.
تاریخچه جهانی صنایع گوشت انواه همبرگر و کباب لقمه و ... از آلمان شهری به نام همبورگ درست شده است ولی در آمریکا بعد از جنگ های قومی مصر فش اتفاق افتد. در امریکا بزرگترین تولید کننده که در تمامی ایالت های امریکا مصرف عمومی داشت.
شرکتی به نام مکتونالت (Mactonad) ولی اخیراً به این نتیجه رسیده اند که مصرف بیش از حد گوشتی و چربی، مفرط به همراه دارد و پزشکان امریکا مصرف بیش از حد آن را منع می کنند ولی به صورت های واریویه های مختلف بعد از جنگ جهانی دوم که به صورت غذای آماده مصرف می شود. در ایتالیا و کشورهای امریکای شرقی حتی در کشورهای یونان به صورت کنسرو یعنی کالباس بسته بندی شده در قوطی آماده به مصرف عرضه می شود.
2 ) مقدمه کلی : موضوع استاندارد کیفیت
تمامی ویژگی های یک مقوله که در توانایی آن برای برآورده کردن آن تصریح شده و یا تنویحی موثر است.
انطباق با نیازمندی ها میزان مرغوبیت
â â
کیفیت کم هزینه تر کیفیت پرهزینه تر
(درجه از نظر منفی به کار می رود) (برای لزوم بیان مفهوم مرغوبیت)
محصول
ماحصل انجام فعالیت ها و فرآیندها : استاندارد کنونی مدیریت کیفیت محصولات را بر حسب نوع در چهار رده دسته بندی نمی نمایند :
الف ) سخت افزار قطعات، اجزاء (دستگاههای مونتاژ)
ب ) نرم افزار : برنامه های کامپیوتری، روش های اجرائی اطلاعات، داده ها، و سوابق
ج ) مواد فزاینده شده (مواد اولیه جامدات، مایعات)
د ) خدمات : (بانکداری، بیمه، ترابری)
کنترل کیفیت : عملیات اجرائی برای برآورده کردن نیازمندیهای کیفیت
تضمین : به منظور ایجاد اطمینان از حصول برآورده شدن نیازمندی های کیفیت برای مشتریان
مدیریت کیفیت : هم کنترل و هم تضمین کیفیت، خط مشی، طرح ریزی و بهبود کیفیت.
مدیریت کیفیت فراگیر : استراتژی راهبرد برای تأمین منافع سازمان
فصل اول 1
تاریخچه2
مقدمه کلی4
فهرست بندی مطالب نظامنامه5
سازمان دهی واحد تولید12
نمودار سازمانی واحد تولیدی15
فلوچارت خط تولید با تعیین محل های کنترل کیفی16
سازمان اداری پرسنل17
فلوچارت سازمانی شرکت ایران گوشت19
تعاریف و اصطلاحات19
بهترین ترتیب استقرار ، اهداف طراحی کارخانه23
فلوچارت خط تولید24
سازماندهی امور کیفیت واحد تولیدی و نمونه داری زمانی بخش کیفیت26
نمونه برگ گزارش آزمایشگاه میکروبی27
نمونه برگ گزارش آزمایشگاه شیمیایی28
بخش سازمانی بخش کیفیت29
تعیین نقاط کنترل بحرانی30
بسته بندی محصول نهایی31
نشانه گذاری34
نمودار فرآیند تولید36
نمودار رفتار روش طراحی بر اساس تولید در رابطه با حجم تولید36
تدارکات و انبارش مواد اولیه 37
بازرسی و آزمایش مواد ، قطعات و محصولات39
آزمایش مواد اولیه و بازرسی42
امکانات آزمایشگاهی و کنترل تجهیزات و بازرسی آزمون و اندازه گیری46
لیست معرف ها48
کنترل و تعیین تکلیف مواد50
کنترل محصولات نا منطبق50
اقدام اصلاحی52
اقدام پیشگیرانه53
آموزش کارکنان54
انحراف استاندارد55
کاربرد فنون آماری56
فصل دوم ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی کارآموز 59
فصل سوم آزمون آموخته ها و نتایج پیشنهادات62
گزارش کارآموزی کنترل کیفیت در شرکت ایران گوشت