لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه55
چالشها و فرصتهای توسعه صنایع فرهنگی در کشور از دید صاحبنظران (گزارش هماندیشی)
صنایع فرهنگی، قدمت و پیشینهای دیرینه در کشورمان دارد. از فرش کاشان و تبریز گرفته که زینتبخش تالار قصر پادشاهان بوده تا ظرفهای سفالی و قلمکاری شده که زینتبخش سفرههای ایرانیان میباشد و همچنین هزاران هزار مورد دیگر که متعلق به تمدن هزاره ایران اسلامی بوده است. در حالیکه تنها صنعت فرهنگی تمدن غرب، صنعت سینما بوده که کاملاً جنبه اقتصادی و سیاسی دارد.
مقدمه
عصر قدرتنمایی ماشین و خستگی دنیای دیجیتال، احتیاج به اقتصادی دارد که با ماهیتی متفاوت، روح انسانها را آرامش داده و عرصه رقابت اقتصادی را نیز مدیریت کند. اینگونه است که نام "صنایع فرهنگی" در رده اول برنامهریزیهای اقتصادی کشورها قرار میگیرد.
از طرفی صنایع فرهنگی، قدمت و پیشینهای دیرینه در کشورمان دارد. از فرش کاشان و تبریز گرفته که زینتبخش تالار قصر پادشاهان بوده تا ظرفهای سفالی و قلمکاری شده که زینتبخش سفرههای ایرانیان میباشد و همچنین هزاران هزار مورد دیگر که متعلق به تمدن هزاره ایران اسلامی بوده است. در حالیکه تنها صنعت فرهنگی تمدن غرب، صنعت سینما بوده که کاملاً جنبه اقتصادی و سیاسی دارد.
حال چه شده است که ما با چنین پشتوانههایی، اکنون اینچنین تهیدست و بیبضاعت در این قرار گرفتهایم.
این آسیب جدی و پراکندگی و عدم یکپارچگی و نداشتن برنامهی مدون جهت توسعه و ساماندهی این صنعت در کشور، اندیشگاه تحلیلگران فناوری نوین شریف را بر آن داشت تا با استفاده از ملجاء همایش بتواند اولین گام را در بازگشایی مسیر توسعه و ساماندهی این صنعت بردارد.
این همایش از جانب اندیشگاه تحلیلگران فناوری نوین شریف و با همکاری شبکه تحلیلگران فناوری ایران در تاریخ 14 آبان 1387 در محل تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در ادامه چکیدهای از سخرانیهای صاحبنظران در همایش از منظرتان میگذرد.
گزارش سخنرانیهای همایش:
پروفسور مولانا (مشاور محترم رئیس جمهور در امور رسانه و رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه جورج واشنگتن):
پروفسور مولانا، با ارایه سخنرانی تحت عنوان "تعریف و ادبیات صنایع فرهنگی بهعنوان کلید پیشرفت" به تعریف ادبیات و بیان اهمیت موضوع و همچنین با ذکر آمار بسیار ضعیف در حوزه برخی از محصولات فرهنگی همچون روزنامه و نشریه در ایران، وضعیت تاسفانگیزی را خاطر نشان کردند.
ایشان با اشاره به اهمیت توسعه صنایع فرهنگی کشور، گفتند:
"توسعه صنایع فرهنگی با وحدت ملی و همبستگی مردم، آموزش و پرورش، رادیو و تلویزیون، تشکل سیاسی و عمومی، امنیت کشور، اخلاق، دین، سنت، هنر و تفریحات رابطه مستقیم دارد"
دکتر عزیرزاده (معاون محترم مدیر کل سازمان آیسسکو):
دکتر عزیززاده، میهمان ویژه همایش بودند که پیغام آیسسکو به همایش را قرائت فرمودند. در بخشی از این پیام آمده بود:
"به عقیدة ISESCO، ایران از جمله کشورهایی است که توانسته است دیدگاهی کلینگر نسبت به میراث فرهنگی داشته باشد و این امر نه تنها از طریق ابنیه، آثار تاریخی و موزهها، بلکه از طریق توسعه صنایع فرهنگی و تجارت فرهنگی، منجر به ابقاء و ارتقاء میراث این کشور میگردد."
دکتر ایمانی (معاون محترم هنری وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی):
ایشان با موضوع "اقتصاد هنر و فعالیتهای هنری و نقش آنها در توسعه صنایع فرهنگی" از پیوندهای ناگسستنی ه
تحقیق در مورد چالشها و فرصتهای توسعه صنایع فرهنگی در کشور