فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی

اختصاصی از فی بوو مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی


مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی

 

مشخصات این فایل
عنوان: سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 90

این مقاله درمورد سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی می کند.

خلاصه آنچه در مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی می خوانید :

فصل پنجم
سیستم اطلاعاتی تولید
چگونه مدیریت از سیستم اطلاعاتی تولید بهره می گیرد ؟
از سیستم اطلاعاتی تولید هم در ایجاد و هم در عملیات مربوط به سیستم های فیزیکی تولید بهره گرفته می‌شود . این اطلاعات توسط مدیران اجرایی شرکت، مدیران تولید و مدیران دیگر بخش ها مورد بهره برداری واقع می شوند .
مدیر اجرایی که شامل معاون بخش تولید نیز می‌باشد ، اطلاعات را از تمام زیر سیستم های خروجی دریافت می کند .
مدیران بازاریابی و مالی نیز از اطلاعات سیستم های خروجی بهره می گیرند . بازاریابها به جنبه های هزینه ، کیفیت و دسترس پذیری محصولات علاقمندند چرا که پارامتر های ذکر شده در فروش تولید اثر گذار هستند .
مدیران مالی نیز به زیر سیستم های انبار داری علاقمندند چرا که پارامتر های ذکر شده در فروش تولیدات اثر گذار هستند .
مدیران مالی نیز به زیر سیستم های انبارداری علاقمندند چرا که به نحوه سرمایه گذاری در انبار تأثیر می گذارند .
از طرف دیگر علاقه آنها به زیر سیستم های تولید نیز معطوف است چرا که از آن در تصمیم گیری های مهم مربوط به ساخت و بهینه سازی و گسترش کارخانه استفاده می‌شود نکته مهمی که باید بخاطر سپرد آنست که سیستم‌های اطلاعاتی تولید ، اطلاعات مربوط به کارخانه را دراختیار مدیران قرار می دهند.
سیستم های اطلاعاتی و تکنولوژی اطلاعات
غالب فعالیتهای واکنشی بحرانی نیازمند سیستم های اطلاعاتی می باشند . به همین جهت در اینجا به معرفی و کاوش در مفاهیم واژه های « سیستم های اطلاعاتی » و « تکنولوژی اطلاعات » می پردازیم .
-    یک سیستم اطلاعاتی چیست ؟
یک سیستم اطلاعاتی (IS ) اقدام به جمع آوری ، پردازش ، ذخیره سازی  و تحلیل و انتشار اطلاعات برای یک هدف خاص می پردازد این سیستم نیز دارای یک سری ورودی ( داده ها و دستورالعمل ها ) و یک سری خروجی (‌گزارشات و محاسبات ) می‌باشد . این سیستم ورودیها را گرفته و پس از پردازش آنها خروجی ها را تحویل می‌‌دهد . یک سازوکار پس خور عملیات مورد نیاز را کنترل می کند سیستم های اطلاعاتی لزوماً مجهز به کامپیوتر نیستند ، اگر چه غالباً اینگونه اند .

سیستم های اطلاعاتی متعارف و غیر متعارف
یک سیستم اطلاعاتی بر دو گونه است :
1- متعارف         2- غیر متعارف
سیستم های متعارف شامل روال هایی هستند که قبلاً در مورد آنها توافق شده است و دارای ورودی و خروجیهای استاندارد و تعاریف کاملاً مشخص می‌باشند . یک سیستم حسابداری می تواند بدینگونه باشد . سیستم های غیر متعارف اشکال کاملاً متنوعی دراند که از یک شبکه اداری تا یک گروه دوستان را که به کمک e-meil با یکدیگر مکاتبه می کنند را در بر می گیرد . باید همواره نسبت به احتمال وجود این سیستم آگاه بود. این سیستم ها گاهاً با سیستم های متعارف دارای مرز مشترکی هستند و نقش مهمی در ایجاد تغییرات جسورانه و متهورانه دارند .
یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر چه نوع سیستمی است ؟
یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر (CBIS )یک سیستم اطلاعاتی است که برای اجرای برخی یا تمام اعمال محوله از کامپیوتر بهره می گیرند . چنین سیستمی می تواند شامل یک کامپیوتر و نرم افزارهای مربوطه باشد و یا ا ینکه از چند صد کامپیوتر تکشیل شده باشد که به کمک یک شبکه به یکدیگر متصل هستند . در ذیل لیست از اجزاء مورد نیاز چنین سیستمی آورده شده است :
•    سخت افزار: که شامل پردازنده، صفحه تصویر،‌صفحه کلید و چاپگر می‌باشد که مجموعاً اطلاعات ورودی را دریافت کرده، آنها را پردازش نموده و سپس نتایج را نمایش می‌دهند.
•    نرم افزار : یک سری برنامه است که به سخت افزار کمک می کند تا اطلاعات را پردازش نماید .
•    بانک اطلاعاتی : مجموعه ای از یک سری فایل ، جدول و ارتباط مرتبط با یکددیگر است که اطلاعات را ذخیره می کنند .
•    شبکه : یک سیستم ارتباطی است که سبب می‌شود اطلاعات ما بین کامپیوتریهای مختلف به اشتراک گذاشته شود .
•    روال : یک سری دستورالعمل است که در مورد نحوه اجرای دستورالعمل‌ها و تولید خروجی درلخواه به سیستم های کامپیوتر دستورات لازم را دیکته می کند .
•    افراد : تمام انسان هایی هستند که با این سیتم کار کرده یا اینکه از خروجی‌های این سیستم بهره می گیرند .
علاوه بر موارد فوق تمام سیستم های اطلاعاتی شامل یک هدف و یک فحوای اجتماعی می باشند . به عنوان مثال از کمپانی بریستول ـ میرز هدف کاهش هزینه ها ، ارائه خدمات بهتر به مشتری بود . محتویات اجتماعی این سیستم مشتمل بر ارزش ها و اعتقاداتی بود که مشخص می ساخت چه چیزهایی در میان مردم قابل قبول و قابل پذیرش است .  

ساختار و ترکیب بندی سیستم های اطلاعاتی
ترکیب سیستم های اطلاعاتی بسیار متنوع و گوناگون است و این درست مشابه ساختمان متنوع است که عناصر و المان های تشکیل دهنده آنها را به گونه ای کاملاً متفاوت می تواند پدید آور بگونه ای که انواع و اقسام ساختمانهای مختلف را شاهد هستیم . بهمین جهت دسته بندی سیستم های اطلاعاتی درگروه های مختلف امر شناسایی ، تحلیل ، طرح ریزی و تصمیم گیری در مورد آنها را تسهیل خواهد کرد .
دسته بندی سیستم های اطلاعاتی
پارامترهایی که می توان سیستم های اطلاعاتی را با آن دسته بندی نمود کدامند ؟
سیستم های اطلاعاتی را توسط پارامترهای مختلف می توان دسته بندی نمود که از آن میان می توان به مورد زیر اشاره داشت : سطوح سازمانی ، سطوح کاربردی ، نوع پشتیبانی ای که ارائه می کنند و بر اساس ساختار اطلاعاتی شان باید توجه داشته باشیم که صرف نظر از نحوه و نوع طبقه بندی آنها ، ساختارشان بدون تغییر خواهد ماند و هر یک متشکل از سخت افزار ، داده ها ، روال ها و انسان ها می باشند .
دسته‌بندی بر اساس ساختار سازمانی
سازمانها از اجزای مختلفی همانند دپارتمانها ، تیم ها و واحد های کاری تشکیل شده اند . این اجزاء سازمان را تشکیل می دهند که گزارشات خود را به سازمانی بالاتر ارجاع می‌‌دهد و یک ساختار طبقاتی را می سازند ، اگر چه که ساختار برخی از آنها نیز کاملاً ابداعی و جدید می‌باشد ، اما عموم سازمانها شکل سنتی خود را حفظ نموده‌اند. یک راه طبقه بندی سیستم های اطلاعاتی ، طبقه بندی آنها بر مبنای ساختار سازمانی شان می‌باشد ، یعنی ساختار سازمانهایی که این اطلاعات را مورد استفاده قرار می‌‌دهد. به همین جهت سیستم های اطلاعاتی در رده بندیهای زیر جای می گیرند :
1-    اطلاعات مربوط به مدیران
2-    اطلاعات مربوط به بخش ها
3-    اطلاعات دپارتمانها
4-    اطلاعات واحد های عملیاتی
5-    اطلاعات مربوط به کارمندان
این اطلاعات به گونه ای مرتب شده و چیدمان یافته اند که در رده بالا اطلاعات بیشتری نسبت به اطلاعات رده پایین تر می باشند .

دسته بندی اطلاعات بر اساس عملکردشان
در دسته بندی اطلاعات بر اساس عملکرد می توان 5 نوع خاص را پیدا نمود :
1-    سیستم های اطلاعاتی حسابداری
2-    سیستم های اطلاعاتی مالی
3-    سیستم های ا طلاعاتی تولید
4-    سیستم های اطلاعاتی بازاریابی
5-    سیستم های اطلاعاتی مدیریت منابع انسانی
که درهر طبقه فرایند های روتین وتکراری خاص دارد که انجامش ضروری می‌باشد . سیستم های اطلاعاتی که این اعمال ضروری را به انجام می رسانند بنام TPS ( سیستم های پردازش امور اداری ) خوانده می شوند که عموماً در زمینه حسابداری  و مالی کاربرد دارند .

دسته بندی اطلاعات بر اساس نوع خدمتی که ارائه می کنند
راه سوم دسته بندی اطلاعات بر اساس خدمات ویژه ای است که ارائه می کنند و این ارتباطی به عملکرد شان ندارد . بعنوان مثال سیستم های اطلاعاتی که از کارمندان پشت میز نشین حمایت می کنند ، یک دسته از سیستم های اطلاعاتی را تشکیل می دهند . دسته دیگر سیستم های اطلاعاتی است که ازمدیران حمایت می نمایند .

انواع عمده سیستم های اطلاعاتی
1-    سیستم های پردازش امورمالی ( TPS )
2-    سیستم های اطلاعاتی مدیریت (MIS )
3-    سیستم های مدیریت دانش ها و علوم (KMS )
4-    سیستم های اتوماسیون اداری (DAS )
5-    سیستم های تصمیم گیری (DSS )
6-    سیستم های اطلاعاتی (EIS) ENTERPRISE
7-    سیستم های حمایت  کننده گروهی (GSS )
8-    سیستم های هوشمند ( هوشمند )
سیستم  اطلاعات مدیریت دانش
سیستم های مدیریت دانش و علوم KMS سیستم هایی هستند که منحصراً برای فعالیت های حرفه ای و مدیریتی طراحی شده اند و بر روی خلق ، جمع آوری و سازمان دهی علوم سازمانی متمرکز شده اند . نرم افزارهایی که چنین سیستم هایی را پشتیبانی می نمایند . انسان های عادی را به مستندات و اطلاعات متصل می سازند . این سیستم ها اطلاعات جدید را دریافت نموده و آنها را به دانش تبدیل می نمایند که سازمان خود را به اهدافش نزدیک می‌سازد . این سیستم ها بر روی جمع آوری ، سازماندهی و توزیع مناسب دانش و فنون مرکزی یک سازمان متمرکز می شوند .
تمام سیستمهای فوق بسیار مفیدند ولی عیب آنها در استفاده محدودشان است. حتی سیستم های خبره نیز قادر به تجربه اندوزی نیستند . در اوایل دهه 1990 سیستم های اطلاعاتی جدیدی بنام شبکه های عصبی مصنوعی ANN متولد شدند که بر اساس الگوریتم ژنتیکی کار می کنند و مشکلات سیستم های فوق الذکر را پشت سر گذاشته اند .

سیستم های اطلاعاتی پردازش امور اداری وکاربردی
پردازش امور اداری TPS هر اداره و سازمانی که درگیر انجام فعالیت های مالی و حسابدای باشد در حال انجام فعالیت های تکرار شونده می‌باشد . مثالی از این مورد نحوه پرداخت حقوق به کارمندان است که امری تکراری و تابع قوانین خاص و منظم است . سیستم های اطلاعاتی ای که از چنین فرایند ها و فعالیت هایی پشتبیانی می کنند . بنام سیستم های پردازش امور اداری (TPS ) خواهند می شوند . TPS اقدام به ردیابی ، جمع آوری ، ذخیره و پردازش امور معمول اداری می پردازد ، در ضمن آنکه اطلاعات لازم را برای سیستم های اطلاعاتی دیگر همچون DSS فراهم می سازد . وجود این نوع سیستم های اطلاعاتی برای  پیشرفت و موفقیت هر سازمانی ضروری می باشند و شا مل خرید مواد ، پرداخت حقوق کارمندان و فرستادن کالاها برای مشتریان می‌باشد. سیستم های TPS به صورت روزانه اقدام به جمع آوری اطلاعات پرداخته و آنها را در بانک های اطلاعاتی ویژه جمع آوری می نمایند .

سیستمهای اطلاعاتی MIS مدیریتی
این نوع سیستم ها فعالیت های بسیاری را انجام می دهند که در این میان برخی تکراری و برخی دیگر غیر تکراری هستند . به عنوان مثال دپارتمان منابع انسانی اقدام به استخدام و تعلیم کارکنان می کند که هر یک را می توان به زیر بخش دیگر تقسیم نمود . آموزش شامل انتخاب مباحث مورد نیاز برای  آموزش ، استخدام مربی برنامه ریزی کلاس ها و آماده سازی مطالب آموزشی دارد . هر یک از بخش های و زیر بخش ها فوق به صورت مدام به توسط سیستم های اطلاعاتی خاصی که بنام MIS خوانده می شوند ، حمایت و پشتیبانی می گردند .
معماری اطلاعاتی
معماری اطلاعات عبارت است از نقش دقیق و جامعی از نیازمندیهای اطلاعاتی یک سازمان که خطوط راهنمای اصلی را برای عملیات جاری آن سازمان فراهم می‌سازد و اطمینان می دهد که سازمان در راستای رسیدن به اهدافش گام بر می دارد . بهمین جهت معماری اطلاعات ، زیر ساختار اطلاعات ، و تکنولوژیهای مر بوطه کاملاً با یکدیگر تلفیق شده اند . در آماده سازی معماری اطلاعات ، اطلاعاتی را که طراح به آن نیاز دارد در دو گروه می توان تقسیم بندی نمود :
1-    نیازمندیهای تجاری به اطلاعات : که شامل اهداف و مشکلات سازمان می‌باشد . کاربران IT در این میان نقش پر اهمیتی را بر عهده دارند . به یاد آورید که معمار یک ساختمان بدون آگاهی از خواسته های مالک خانه نمی تواند طرح مطلوبی از آن تهیه کند .
2-    سیستم های اطلاعاتی ای  که در سازمان موجود ند و  حال می خواهیم بدانیم که چگونه آنها برای رفع نیازمندیهای سازمان بایکدیگر ترکیب کنیم .
معماری یک سیستم اطلاعاتی تکمیل نخواهد شد مگر آنکه طرح ریزی تجاری سازمان به اتمام رسیده باشد . البته به یاد بسپارید که معماری IT و طرح ریزی تجاری ، چه در مورد سازمانهای قدیمی و چه در مورد سازمانهای جدید، با یکدیگر کاملاً مرتبط می باشند.

...

بخشی از فهرست مطالب مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی

بخش اول : سیستم‌های اطلاعاتی
 مقدمه1 
فصل اول: سیستمهای اطلاعات مدیریت
 ـ نگاهی کلی به سیستمهای اطلاعات مدیریت6
 ـ سیستمهای اطلاعات مدیریت چیست؟6
 ـ دانش و اطلاعات مورد نیاز9
 ـ طبیعت داده‌ها، اطلاعات و ارتباطات11
 ـ مدیریت اجرایی و سطوح آن12
 ـ ماهیت برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیی و تکنیکهای قابل دسترسی آن 14
 
فصل دوم: سیستمهای اطلاعاتی و سازمان
 ـ سیستمهای اطلاعاتی و سازمان17
 1) سیستمهای اطلاعاتی بر اساس وظایف مختلف سازمان21
 2) سیستمهای اطلاعاتی بر اساس عملیات و ساختار مدیریتی سازمان22
 ـ سیستم پردازش تراکنشها23
 ـ سیتسم‌های اطلاعاتی مدیریت24
 ـ سیستم گزارش‌های مدیریت28
 ـ سیستم اطلاعات پشتیبانی تصمیم‌گیری29
 ـ سیستم اطلاعاتی مدیریت سطح بالا29
 3) سیستمهای اطلاعاتی بر اساس صورت فیزیکی آنها30
 ـ اجزای فیزیکی سیستم30
 ـ وظایف پردازشی سیستم31
 
فصل سوم: مدیریت اطلاعات
 ـ مدیریت اطلاعات33
 ـ اهمیت مدیریت اطلاعات36
 ـ دانش MIS36
 ـ مدیر و سیستم37
 ـ سیستم اطلاعات مدیریت38
 ـ تعریف MIS38
 ـ اجزای MIS43
 ـ مدلی از MIS44
 ـ ایجاد MIS47
 ـ مسئولیت مدیریت در مورد MIS49
 
بخش دوم: بررسی سیستم برنامه‌ریزی تولید
 
فصل چهارم: سیستم برنامه‌ریزی تولید
 ـ گذری بر سیستمهای برنامه‌ریزی تولید52
 ـ زیر سیستم ورودی54
 ـ زیر سیستم خروجی55
 ـ سیستم اطلاعات حسابداری55
 ـ زیر سیستم‌های مهندسی صنایع57
 ـ زیر سیستم هوشمند تولید58
 ـ اطلاعات مربوط به کارگران تولید58
 ـ سیستمهای رسمی59
 ـ سیستمهای غیر رسمی60
 ـ اطلاعات مربوط به تأمین کنندگان60
 ـ زیرسیستم انبارداری62
 ـ اهمیت سطح کالاهای موجود62
 ـ هزینه نگهداری62
 ـ هزینه خرید63
 ـ زیرسیستمهای کیفیت64
 ـ زیرسیستم هزینه64
 
فصل پنجم: سیستم اطلاعاتی تولید
 ـ چگونه مدیریت از سیستم اطلاعاتی تولید بهره می‌گیرند66
 ـ سیستمهای اطلاعاتی و تکنولوژی اطلاعات67
 ـ یک سیستم اطلاعاتی چیست؟67
 ـ سیستمهای اطلاعاتی متعارف و غیر متعارف67
 ـ یک سیستم اطلاعاتی مبتنی بر کامپیوتر چه نوع سیستمی است68
 ـ ساختار و ترکیب بندی سیستمهای اطلاعاتی70
 ـ دسته‌بندی سیستمهای اطلاعاتی70
 ـ دسته‌بندی بر اساس ساختار سازمانی71
 ـ دسته بندی اطلاعات بر اساس عملکردشان72
 ـ دسته بندی اطلاعات بر اساس نوع خدمتی که ارائه می‌کنند72
 ـ انواع عمده سیستمهای اطلاعاتی73
 ـ سیستم اطلاعات مدیریت دانش73
 ـ سیستمهای اطلاعاتی پردازش امور اداری و کاربردی74
 ـ سیستمهای اطلاعاتی مدیریتی75
 ـ معماری اطلاعات76
 ـ سیستمهای پایه‌گذاری شده بر اساس وب77
 ـ اینترنت78
 ـ اینترانت78
 ـ اکسترانت79
 
فصل ششم : بررسی وضعیت برنامه‌ریزی تولید شرکت مهپا
 ـ بررسی وضعیت فعلی سیستم برنامه‌ریزی تولید 81
 شرکت مهپا با سیستم برنامه‌ریزی تولید ساخت یافته
 
بخش سوم: طراحی سیستم برنامه‌ریزی تولید
 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله سیستم اطلاعات مدیریت و کاربرد آن در برنامه ریزی تولید در یک شرکت تولیدی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.