فرمت فایل word: (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات : 9 صفحه
رسانایی الکتریکی به مفهوم اندازهگیری قابلیت هدایت جریان الکتریکی در یک ماده میباشد و یکای آن در سیستم استاندارد بینالمللی واحدها، زیمنس (یکا) است. در بعضی از اجسام، انتقال بار الکتریکی از منطقهای در درون جسم به منطقه دیگر آن به آسانی صورت میگیرد و در بعضی چنین نیست. به عنوان مثال اگر سر یک سیم مسی را به میلهی نایلونی باردار و سر دیگر آن را به یک گلوله چوبپنبهای که در ابتدا بدون بار است، وصل کنیم، با نزدیک کردن اجسام باردار دیگر، معلوم میشود که گلوله باردار شده است. بنابراین به سیم مسی که در آن انتقال بار صورت میگیرد، جسم رسانا گویند.
محتویات
- ۱ تعریف رسانایی از دیدگاه جریان الکتریکی
- ۲ رسانایی الکترونی
- ۳ رسانایی یونی
- ۴ ابر رسانا ،رسانا، نیمه رسانا ، نارسانا (عایق )
- ۵ ابر رسانا
- ۶ رسانا
- ۷ نیمه رسانا
- ۸ عایق
- ۹ اهمیت اجسام رسانا
- ۱۰ منابع
تعریف رسانایی از دیدگاه جریان الکتریکی
اجسامی که میتوانند جریان الکتریسیته را بدون اتلاف زیاد (با مقاومت الکتریکی کم) از خود عبور دهند، رسانای الکتریسته خوانده میشوند.
افرادی که بیشتر با وسایل برقی کار میکنند، در هنگام کار از وسایلی استفاده میکنند که برق آنها را نگیرد. به عنوان مثال، کفشهای مخصوص پوشیده و مشغول کار میشوند. یعنی از آنجا که بدن انسان رسانا است، ازاینرو برای اینکه جریان برق از طریق بدن انسان به زمین منتقل نشود، (چون در این صورت برق گرفتگی اتفاق میافتد) باید از کفشهای مخصوص یا دستگشهای مخصوص استفاده کنند. دسته فازمتر مادهای عایق است و لذا میتوان با استفاده از آن به راحتی برای تشخیص وجود یا عدم وجود جریان برق استفاده نمود.
در همه ی این نمونه هاباید اطلاع داشته باشیم که چه اجسامی قابلیت انتقال جریان الکتریسیته را دارند و چه موادی فاقد این قابلیت هستند. دسته اول را رسانا و دسته دوم را نارسانا می نامند.
مقاله آشنایی با مقاومت و رسانایی الکتریکی