در فاصله زمانی کوتاهی نیاز کاربران از فعالیت های ساده انتقال فایل و استفاده اشتراکی از چاپگرها به سطح پیشرفته تری رسید . با ارائه روش های مایکروسافت و پیشرفت تکنولوژی نسخه هایی از Share Point که مجموعه ای است از تکنولوژی ها و محصولات,بوجود آمد که امکان ارسال و دریافت پست الکترونیک,انتقال اسناد,پشتیبانی از هزاران سایت و کاربر و محتویات مبتنی بر وب را به کاربران می دهد . مزایای پیاده سازی Share Point عبارتند از: افزایش کارایی کاربران,کاهش هزینه های پشتیبانی,کاهش موانع ارتباطی بین واحدهای سازمانی,بهبود رابطه بین سازمان با شرکای تجاری و مشتریان,کاهش ریسک برنامه نویسی و... . هدف از ایجادShare Point افزایش کارایی کاربران,جستجوی گسترده,مدیریت محتوای گسترده,پیاده سازی و مدیریت Portal ,بانک های اطلاعاتی و نرم افزارهای فعال,ایجاد فرم ها و فرآیندهای سازمانی و ایجاد یک بستر مناسب برای همکاری تیمی در سطح سازمان می باشد
مایکروسافت از حدود سال 1997 به راه حل هایی فکر می کرد که توسط آنها بتواند تیمهای کاری در سازمانها را به هم مرتبط نماید وجریان اطلاعاتی را بین افراد برقرار نماید. این تفکر منجر به ارائه محصولی به نام Microsoft Exchange Server شد که با هماهنگی با ابزار Microsoft outlook این امکان را برای کاربران فراهم می نمود تا بتوانند از طریق پست الکترونیک با یکدیگر در ارتباط باشند . در سال 1998 مایکروسافت نسخه بعدی محصول Exchange Server را ارائه نمود که علاوه بر فراهم نمودن امکانات ارسال ودریافت پست الکترونیک امکان جابه جایی اسناد و محتویات مبتنی بر وب را نیز فراهم می نمود . پس از ان در سال 2000 مایکروسافت تحولی اساسی در قابلیت های محصولات خود ارائه نمود . ارائه نسخه جدید Windows 2000 Family ودر ادامه آن SQL Server 2000 وExchange Server 2000 دنیای جدیدی رابه روی کاربران گشود. Exchange 2000قابلیت استفاده ازChat را نیز ارائه داد واز این طریق روند سریع تری برای ارتباط کاربران با یکدیگر وهمچنین انتقال اسناد و برگزاری جلسات شکل گرفت. پیشرفت برنامه نویسی تحت وب باعث شد تا شرکت ها اقدام به ارائه محصولات خود در این محیط نمایند.درماه May سال 2001 مایکروسافت اولین نسخه ی Share point رابا نامShare Point Team Services1.0 وارد بازار نمود . یک ماه بعد یعنی در ماه Jan نسخه Share Point Portal Server 2001 ارائه شد که ابزاری بود برای اتصال سایت های ایجاد شده درTeam Services دوسال بعد در ماه Jan سال 2003 مایکروسافت نسخه ای تازه از محصول Share Point رابا نام Windows Share Point Services2.0 ارائه نمود.این محصول به عنوان یک ابزار رایگان وبه صورت یک قابلیت اضافه توسط Windows Server 2003 به کاربران عرضه شد.در ماه Nov سال 2003 نسخه Portal این ابزار با نام Share Point Portal Server 2003 وارد بازار گردید. مایکروسافت در نگارش این ابزارها معماری جدیدی را پیش گرفت.این محصول به تدریج در میان متخصصان و برنامه نویسان جای گرفت وتبدیل به ابزاری محبوب برای ارائه ی راه حل های سریع در سازمان ها گردید. تا قبل از2006 Nov شنیده ها از نسخه جدید Share Point حاکی از تحولی بزرگ بود. افرادی که در برنامه آزمون نسخه جدید این محصول حضور داشتند در سایت های مختلف خبر از وجود امکانات جدیدی میدادند که بسیاری از کاربران بی صبرانه در انتظار آنها بودند.مایکروسافت محصول (WSS 3.0) Windows Share Point Services 3.0 را در ماه 2006 Nov ارائه نمود ودر Jan 2007 نسخه Portal آن با نام جدید(Moss2007) Microsoft Office Share Point Server 2007 وارد بازار شد.
فصل اول : معرفی تکنولوژی Share Point
1-1- Share Point چیست؟
در یک تعریف ساده،Share Point مجموعه ابزارها ،محصولات و تکنولوژی هایی است که در جهت ایجاد یک بستر اطلاعاتی برای اشتراک و جستجوی اطلاعات در یک محیطی متشکل از تولید کنندگان و مصرف کنندگان اطلاعاتی به وجود آمده اند . به صورت خلاصه می توان این تعریف رامعادل با ابزاری برای همکاری اطلاعات دانست.
1-2- تکنولوژی Share Point Microsoft Server Share Point ابزار فراهم نمودن همکاری های اطلاعاتی یا همان Collaboration در سطح سازمان می باشد ، بنابراین هدف نهایی ان را می توان ایجاد یک بستر برای همکاری تیمی در سطح سازمان دانست. نکته دیگری که بایستی به آن توجه کرد Web based بودن ماجرا است . یعنی این که تمامی خدمات در قالب سایت ها و سرویس های تحت وب به کاربران ارائه خواهد شد . براین اساس کاربران می توانند با داشتن اختیارات لازم ،سایت های Share Point را به آسانی ایجاد و مدیریت نموده ودر صورت نیاز سایت های تخصصی و شخصی خود را بسازند .
با توجه به Web basedبودن این امکانات نه تنها مهم نیست شما در کجای سازمان مستقر شده اید بلکه حتی محل جغرافیایی شما بر روی کره زمین نیزمهم نخواهد بود .
Share Point عضوی از مجموعه Server های Office می باشد و این در عمل به اثبات رسیده است .از مهمترین مزایای دیگر این تکنولوژی می توان به پشتیبانی از Web Part ها و Biz Talk نام برد .
1-3- ابزارها و محصولات Share Point
Share Point مجموعه ای است از تکنولوژی ها و محصولات.این تکنولوژی،بستر وامکانات اولیه لازم برای ارائه سرویس های لازم را فراهم می سازد.این تکنولوژی،از تکنولوژی های Microsoft Windows 2003 بوده و تمامی محصولات و ابزارهای مرتبط به این تکنولوژی وابسته اند. Windows Share Point Serviceدر اصل ابزار و محیط ارائه شده استاندارد این تکنولوژی بوده و امکاناتی را که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت را فراهم می سازد، Windows Share Point Service تنها بر روی Server های Windows Server2003 و بالا تر پشتیبانی شده و طبیعتا کل مبحث Share Point را به این Server وابسته می کند . به طور خلاصه این امکانات شامل سرویس های اشتراک و جستجوی اطلاعات یا به تعبیری همان Collaboration می باشد. سرورShare Point Service در اصل Server ی است برای مدیریت گسترش و یکپارچگی این تکنولوژی .
1-4- مقایسه نسخه های Share Point
بسته Microsoft Share Point دارای دو نسخه اصلی است :
1-4-1- Windows Share Point Service 3.0:
یا به اختصار WSS 3.0 محصولی رایگان می باشد که به همراه Windows 2003 Server وSmall Business Server 2003 ارائه می گردد. این محصول هسته اصلی کارایی مورد نیاز برای مدیریت اسناد وهمکاری تیم را در بر دارد . درحالت کلی می توان گفت WSS 3.0 ابزاری است که دیگر محصولات Share Point بر مبنای آن ساخته می شوند.
1-4-2- Microsoft Office Share Point Server 2007:
یا به اختصار MOSS 2007 نسل جدید محصول اخیر Microsoft Portal یعنی Microsoft Share Point Portal Server 2003 می باشد. این محصول تمام قابلیتهای Windows Share Point Service 3.0 را دارد با امکاناتی نظیر مدیریت محتوای سازمانی، سرویس مبتنی بر وب، Excel جستجوی پیشرفته امکان اتصال به بانکهای اطلاعاتی را فراهم می کند.
نحوه نمایش اطلاعات و نحوه انتقال اطلاعات به کاربران در این محصول بسیار متنوع تر از امکانات موجود در Windows Share Point Service 3.0 می باشد .
1-5- معرفی Windows Share Point Service
Share Point در اصل بستر و هسته مرکزی تکنولوژی های MS برای ایجاد و راهبری سایت های تیمی و اطلاعاتی می باشد.
این خدمات و امکانات جزئی از زیرساخت های اطلاعاتی جدید در مجموعه Server های Windows 2003 Server بوده واگر چه نسخه قبلی آن بر روی Server 2000 ارائه شد ولی نسخه ای که هم اکنون مطرح است از امکانات فوق العاده جدید Server 2003 بهره می گیرد.
تا اینجا Share Point به عنوان یک ابزار آماده برای استفاده End-user ها مطرح شد ولی در اصل این خدمات می توانند به عنوان یک زیرساخت ویک Framework برای برنامه نویسان برای Development های خاص مد نظر قرار گیرد.عمده خدمات این تکنولوژی شامل ذخیره و اشتراک پرونده ها و اطلاعات ارائه فضاهای کاری و انجمن هایی بر مبنای مستندات taskها calendar ها و... می باشد.
1-6- معرفی Share Point Portal Server
Share Point Portal Server در واقع راهکار شرکت Microsoft Share Point برای مفهوم Portal داشتند. نکته مهم رویکرد این Portal می باشد به این مفهوم که ایده اصلی این Portal ارتباط کاربران گروه ها واطلاعات یا دانش سازمانی به یکدیگر می باشد .در این Server مفاهیم کاملا جدیدی همچون Single Sign-on وامکانات خاص Integration دیده شده . این Server تاکید زیادی روی سهولت کاربری و مدیریت توام دارد.بر این اساس امکانات مدیریتی و پیاده سازی متنوع و کارآمدی تولید و ارائه شده اند . امکانات جستجو که برای هر سطحی از اطلاعات کاربران و گروه ها ایجاد شده اند آنها را Practical وکاربردی می کنند .
بحث Customization برای تمامی گروه ها و اطلاعات در نظر گرفته شده و کاربران می توانند محتوای سایت های مورد نظر خویش را کنترل نمایند .
1-7- ارتباط بین Windows Share Point Service و Share Point Portal Server
Windows Share Point Service درجهت ایجاد سایت های همکاری وعملیاتی تیمی فضاهای هوشمند زیادی را بوجود می آورد .
Share Point Portal Server با نسبت دادن این فضاهای هوشمند افراد دانش فنی و فرآیندهای عملیاتی به یکدیگر سازمان های هوشمند را ایجاد می کند .
1-8- امکانات و ویژگی های Share Point
1- بجای اینکه فایل ها و پرونده ها را در پوشه های به اشتراک گذاری شده قرار دهیم Windows Share Point Server سایت هایی را برای به اشتراک گذاری پرونده ها مهیا می کند که به امکاناتی نظیر Check-in و Check-out امکان Versioning Meta Data های تخصصی نماهای متنوع و سفارشی مجهز است .
2- سایت های Share Point می توانند انواع مختلفی از اطلاعات شامل تقویم دفترچه تلفن اعلامیه ها اخبار مقالات و ... را در خود ذخیره نموده و با به اشتراک گذاردن آنها می توانید فضاهای هوشمندی را در داخل سازمان ها پدید آورید .
3- می توان به کاربران سایت های Share Point امکان ایجاد سایت های جدید یا مدیریت و تغییر سایت های موجود را داده یا حتی آنها را قادر ساخت تا سایت های خاصی را به صورت الگوهای کاری ذخیره نموده و آنها را در جاهای دیگر مورد استفاده قرار دهند .
4- اگر چه کاربران می توانند از امکانات مدیریتی سایت ها برای ایجاد تغییر و ... استفاده نمایند ولی بخش Information Technology کماکان میتواند از ایجاد یک سایت جدید تغییر آن بلااستفاده ماندن آن باخبر شده و یا حجم اطلاعات آن را کنترل نماید .
5- می توان Share Point را در یک مجموعه Server طوری پیاده سازی نمود که بتواند ده ها هزار سایت و چند صد هزار کاربر را پشتیبانی نماید . این امکان با پشتیبانی از خدمات Load Balancing در سطح Server های وب وخدمات Server Clustering برای همه داده ها مهیا می گردد.
6- اگر چه Share Point طوری طراحی شده که بتواند در یک مجموعه Server و با مقیاس کاربری بالا عملیاتی شود می توانید برای شروع Development یا مرحله Porto type آن را روی یک کامپیوتر نیز راه اندازی نمایید .
7- کاربران و متولیان سایت ها می توانند علاوه بر امکانات موجود از Web Part هایی که شما در اختیارشان قرار می دهید نیز استفاده نمایند .بر این اساس برنامه نویسان ASP.NET می توانند Web Partهایی به منظور دستیابی به اطلاعات Web Service ها توسعه دهند .
فهرست مندرجات:
فصل اول : معرفی تکنولوژی Share Point 2
1-3- ابزارها و محصولات Share Point 3
1-4- مقایسه نسخه های Share Point 3
1-4-1- Windows Share Point Service 3.0: 3
1-4-2- Microsoft Office Share Point Server 2007: 3
1-5- معرفی Windows Share Point Service. 4
1-6- معرفی Share Point Portal Server 4
1-7- ارتباط بین Windows Share Point Service و Share Point Portal Server 5
1-8- امکانات و ویژگی های Share Point 5
1-9- فرآیندهای کاری در SharePoint 6
1-10- نقش Share Point در سازمان.. 8
1-10-2- Portal Share Point : 8
1-10-4- مدیریت محتوای گسترده: 8
1-10-5- فرم ها و فرآیندهای سازمانی.. 8
1-11- مزایای پیاده سازی SharePoint 8
1-11-1- افزایش کارایی کاربران.. 8
1-11-2- کاهش هزینه های پشتیبانی.. 9
1-11-3- افزایش امکان ثبت و بازیابی دانش.... 9
1-11-4- افزایش میزان رضایت کاربران.. 9
1-11-5- کاهش موانع ارتباطی بین واحدهای سازمانی.. 9
1-11-6- بهبود رابطه بین سازمان با شرکای تجاری و مشتریان.. 10
1-11-7- کاهش ریسک برنامه نویسی.. 10
1-11-8- افزایش میزان بازگشت سرمایه ROI. 10
1-12- مشخصات عمومی ومزایای اختصاصی : 11
1-13- سازگاری و ارتباط بسیار پیشرفته با مجموعه نرم افزاری Office. 12
1-14- سازگاری و یکپارچگی با دیگر زیر سیستم ها و نرم افزارهای سازمان.. 13
1-15- مدیریت اطلاع رسانی سازمان.. 13
1-17- مقیاس پذیری و قابلیت توسعه. 14
1-18- استفاده از زیرساخت مدیریت جریانهای کاری در Windows. 15
1-19- مدیریت پیشرفته مستندات.. 16
1-20- تعریف ساختار سازمانی در قالب سایت ها و زیر سایت ها 16
1-21- قابلیت پشتیبان گیری.. 17
1-22- نمایش وضعیت حضور و ارتباط محاوره ای.. 17
فصل دوم : توضیحات کلی درباره نصب Microsoft Server Share Point 19
2-1-2- رفع مشکل نداشتنServer: 19
2-1-3- برای Download این نرم افزارها : 19
2-1-4- روش Server های مجازی: 19
2-5- مشکل نصب Dot Net Frame Work 3. 21
فصل سوم : مدیریت محتوای وب.. 23
3-1- مدیریت محتوای وب (Management Web Content) چیست ؟. 23
3-3- لزوم استفاده از سیستم مدیریت محتوای وب(Web Content Management) 24
3-3-1-1-نوشتن و انتشار(publish) محتویات ساده تر و سریعتر انجام شود: 24
3-3-1-2-هنگام گشت و گذار در سایت ها سازگاری میان ساختار حفظ خواهد شد: 24
3-4- پیشرفت های انجام شده از دید کاربران نهایی: 25
3-5- پیشرفت های انجام شده از دید توسعه دهندگان: 27
فصل چهارم:پیاده سازی یک Event Handler 28
فصل پنجم: توضیح اجمالی در مورد امکان هوش تجاری در Share Point 36
5-2- ضرورت استفاده از هوش تجاری در سازمانها: 37
5-3- اجزا و مهارت های لازم برای ارتقای هوشمندی کسب و کار 38
5-4- اهمیت استراتژیک هوش تجاری در تصمیمات سازمان.. 39
5-5- تکنیکهای تسهیل تصمیم گیری هوش تجاری.. 40
5-6- عوامل موثر بر هوش تجاری سازمان.. 41
5-7- نتیجه گیری از هوش تجاری.. 42
شامل 43 صفحه فابل word قابل ویرایش
دانلود پروژه SHARE POINT