
غذای کودک را بیش از چهل تا پنجاه کارخانجات فراوری سراسر دنیا تولید میکنند.با اینکه کارخانجات بسیاری به تولید این فراورده می پردازند،ولی پروسه های تولید بسیارشبیه هم میباشد.
غذای کودک به دو نوع پروسه کلی دسته بندی می شود.
1- پروسه مخلوط خشک
2-پروسه ترکیب مرطوب -خشک سازی با اسپری
هر کدام از این پروسه ها را با توجه به احتمال آلودگی آنها به بواسطه ی باکتری مضر بررسی خواهد شد.
1-مخلوط خشک:
عناصر ترکیبی در پروسه ی مخلوط خشک ، بصورت پودر آب زدایی شده از تامین کننده دریافت شده و سپس با هم ترکیب شده تا ترکیبی یکسان از مواد غذایی ریز و درشت برای تشکیل غذای کودک حاصل شود.
از آنجایی که مخلوط خشک نیازی به استفاده از آب در پروسه تولید ندارد لیکن خط فرآوری به مدت طولانی خشک نگه داشته می شود.
باکتری در محیط خشک آب لازم را برای رشد را ندارد.این امر فرصت ایجاد باکتری مضر را در محیط کارخانه تا حد نسبتا مناسبی که منجر به آلودگی فرآورده می گردد ، به حداقل می رساند.هرچند کیفیت میکروبیولوژی یک فرآورده ترکیبی خشک را کیفیت میکروبیولوژی عناصر خشک ساختاری آن مشخص می کند . در این پروسه ترکیبی خشک هیچگونه شیوه گرمائی به حذف باکتری فرآورده نهایی نمی انجامد لذا چنانچه یک یا چند عنصر فرآورده ترکیبی خشک حتی با یک باکتری مضر آلوده شود ، احتمال وجود این باکتری در فرآورده نهایی به چشم می خورد .
پروسه مخلوط خشک با ورود عناصر ترکیبی آغاز می شود این عناصر ترکیبی تا زمانی که برا ی آلاینده میکروبیولوژیکی تست نشوند ، معمولا ذخیره سازی نمی شوند .
عناصر ترکیبی خشک در یک گروه بزرگتر با استفاده از یک مخلوط کن یا دیگر تجهیزات ترکیب کننده در مقیاس بزرگ با هم ترکیب می شوند .محصول یک دست به منظور حذف ذرات بیش از اندازه بزرگ و مواد نا مربوط از داخل یک غربال کننده عبور داده می شود سپس فرآورده غربال شده برای ذخیره سازی به داخل کیسه ها یا بشکه های فیبری پوشش دار منتقل می شود و گاهی نیز پودر را بصورت مستقیم به خط
شامل 5 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله فرایند تولید غذای کودک