این محصول در قالب ورد و قابل ویرایش در 55 صفحه می باشد.
فهرست مطالب
1-کلیاتفصل اول : مقدمه
1-1تعریف تخته خرده چوب
1-2 تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در جهان
1-3 تاریخچه صنعت تخته خرده چوب در ایران
1-4 مصرف تخته خرده چوب درکشور
1-5 نحوه ساخت تخته خرده چوب
1-6 مشخصات گیاه شناسی کاه گندم....
1-7 ساختمان فیزیکی و خصوصیات شیمیایی کاه گندم
1-8 اهداف انجام این مطالعه
فصل دوم : سابقه تحقیق فصل سوم : مواد و روشها
عوامل متغیر
3-2 عوامل ثابت
ارائه تجزیه و تحلیل نتایج
3-3 مراحل ساخت تخته های آزمایشگاهی
3-3-1 تهیه ماده اولیه
3-3-2 تعیین درصد رطوبت خرده چوب و کاه گندم
3-3-3 تعیین ابعاد کاه گندم
3-3-4 نوع چسب
3-4 بررسی خصوصیات رزین
3-4-1 گرانروی رزین
3-4-2 PH محلول رزین
3-4-4 تعیین وزن مخصوص چسب3-4-3 درصد مواد جامد رزین
3-4-5 تعیین زمان انعقادچسب
3-5 آنالیز شیمیایی کاه گندم......
3-5-1 تعیین مقدار لیگنین
3-5-2 تعیین مقدار سلولز
2-5-3 تعیین مقدار خاکستر
3-6 چسب زنی تراشه های روکش راش و کاه گندم
3-7 هاردنر(کاتالیزور3-8 تشکیل کیک
کردن
3-10 کلیماتیزه کردن تخته ها
3-11 تهیه نمونه های آزمونی 3-12 اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و مکانیکی تخته ها
3-12-1 اندازه گیری دانسیته و رطوبت تخته ها
3-12-2 آزمایش اندازه گیری مدول گسیختگی (MOR ) و مدول آلاستیسیته(MOE )
3-12-3 آزمایش اندازه گیری مقاومت چسبندگی داخلی ( IB )
3-12-4 آزمایش تعیین میزان واکشیدگی ضخامت و جذب آب ( 2و24 ساعت )
3-12-5 آزمایش مقاومت به ضربه
فصل چهارم : نتایج
4-1 مقاومت خمشی (MOR )
4-1-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مقاومت خمشی (MOR ) 4-1-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس بر مقاومت خمشی ( MOR )
4-1-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط ودرجه حرارت پرس بر مقاو.مت خمشی ( MOR )
4-2 مدول آلاستیته(MOE )
4-2-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مدول الاستیسیته(MOE )
4-2-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط ودرجه حرارت بر مدول آلاستیته( MOE )4-2-2 تاثیر مستقل درجه حرارت بر مدول آلاستیته(MOE )
4-3 مقاومت به ضربه (IBS )
4-3-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر مقاومت به ضربه ( IBS )
4-3-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس بر مقاومت به ضربه ( IBS ) 4-3-3 تاثیر مستقل درصد اختلاط و درجه حرارت بر مقاومت به ضربه (IBS )
4-4 چسبندگی داخلی
4-4-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر چسبندگی داخلی ( IB )
4-4-2 تاثیر مستقل حرارت پرس بر چسبندگی داخلی ( IB )
4-4-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط و درجه حرارت بر چسبندگی داخلی ( IB )
4-5 جذب آب بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب ( WA2 ) 4-5-1 تاثیر مستقل درصداختلاط برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن در آب ( WA2 )
4-5-2 تاثیر مستقل درجه حرارت پرس برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن در آب ( WA2 )
4-5-3 تاثیر مستقل درصد اختلاط وحرارت برجذب آب بعد از2 ساعت غوطه ور شدن در آب(WA2)
4-6 جذب آب بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب (WA24 ) 4-6-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن درآب(WA24 )
4-6-2 تاثیر مستقل حرارت پرس برجذب آب بعد از 2 ساعت غوطه ور شدن درآب(WA24 )
4-6-3 تاثیرمتقابل درصد اختلاط وحرارت پرس برجذب آب بعد از2ساعت غوطه ور شدن درآب(A24)
4-7 واکشیدگی ضخامت بعد از 2 ساعت غوطه وری در آب (TS2 ........
4-7-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط برواکشیدگی ضخامت بعد از2ساعت غوطه وری در آب( TS2)
4-7-2 تاثیر مستقل حرارت پرس برواکشیدگی ضخامت بعد از2ساعت غوطه وری در آب( TS2 )
4-7-3 تاثیر متقابل درصد اختلاط و حرارت پرس بر وا کشیدگی ضخامت بعد از 2 ساعت غوطه وری در
آب ( TS2 )
4-8 واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب ( TS24 )
4-8-1 تاثیر مستقل درصد اختلاط بر واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در آب(TS24
4-8-2 تاثیر مستقل حرارت پرس بر واکشیدگی ضخامت بعداز 24 ساعت غوطه وری در آب ( TA24 )
4-8-3 تاثیر متقابل درصداختلاط و حرارت پرس بر واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطه وری در
آب (TS24 )
منابعفصل پنجم : بحث و نتیجه گیری پیشنهادات
ضمایم
چکیده:
با توجه به اینکه صنعت تخته خرده چوب با کمبود مواد اولیه چوبی مواجه می باشد،در این تحقیق امکان ساخت تخته خرده چوب از کاه گندم و تراشه روکش راش مورد بررسی قرار گرفت.عوامل متغییر این تحقیق شامل :درصد اختلاط کاه گندم و تراشه روکش راش در 5 سطح(0/100، 75/25، 50/50، 25/75، 100/0)،درجه حرارت پرس دردو سطح (140و 170 درجه سانتی گراد).از ترکیب سطوح عوامل متغیر ،10 تیمار و از هر تیمار 3 تکرار و در مجموع 30 تخته ساخته شد.روکش ها به طول 50 میلی متر و عرض 20 میلی متر و کاه گندم به طول 40 میلی متر بریده شدند.مواد اولیه آماده شده تا5% رطوبت توسط آون خشک شدند.در ساخت تخته تخته خرده چوب لایه ای، خرده چوب راش در لایه های سطحی و کاه گندم در لایه مغزی به طور مجزا قرار داده شد.خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها بر اساس استاندارد 68793 DIN مورد بررسی قرار گرفت.اثر عوامل متغیر روی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها با استفاده از نرم افزار SPSS با روش تجزیه واریانس بر اساس طرح فاکتوریل تعیین گردید و سپس مقایسه میانگین ها با روش دانکن انجام گرفت.نتایج نشان داد تخته های ساخته شده از 100% کاه گندم کمترین مقاومت های مکانیکی و بیشترین جذب آب و واکشیدگی را از خود نشان دادندو تخته های ساخته شده از تراشه های خالص راش بیشترین مقاومت های مکانیکی و کمترین میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامتی را دارا هستند.در تخته های ساخته شده با مصرف 25% ،50% و 75% کاه گندم به ترتیب خواص مکانیکی روند کاهشی داشته و جذب آب و واکشیدگی روند افزایشی داشته است.اگر چه در مقایسه با تخته های ساخته شده از تراشه خالص که در واقع از نوع تخته تراشه می باشد که در رده تخته های ساختمانی است و خواص مکانیکی بسیار خوبی دارند،تخته های ساخته شده با مصرف 25 % کاه گندم ، مقاومت های پایین تری دارد اما در مقایسه با تخته خرده چوب معمولی قابل رقابت می باشد.همانطور که انتظار می رفت حرارت پرس از نظر نرم کردن تراشه ها و کاه گندم و گیرایی رزین اثر مثبت داشت.این عامل مثبت باعث گردید که خواص کاربردی تخته های ساخته شده از مخلوط کاه گندم و تراشه راش بهبود یابد. به طوریکه تخته خرده چوبهای ساخته شده که در آن 25% کاه گندم در مغز و 75% تراشه راش در سطوح و با دمای 170 درجه سانتی گراد پرس شده بودند دارای خواص کاربردی قابل رقابت با تخته خرده چوب های معمولی بودندو به عنوان اپتیمم معرفی شدند
واژه های کلیدی: تراشه روکش راش، کاه گندم، تخته خرده چوب، چسب اوره فرمالدهید،شکل ذرات
مقاله بررسی امکان ساخت تخته خرده چوب از کاه گندم و تراشه روکش راش