سایت عملیات روانی- در شرایطی که بر اساس طرح آمریکایی خاورمیانه بزرگ موضوع فقدان آموزش مناسب در کشورهای عربی به عنوان بهانه ای برای اعزام مدرسان غربی جهت تنظیم ساختار آموزشی این کشورها فراهم شده است دولت جدید فلسطین اما سعی دارد نسخه اسلامی خود را در مورد آموزش فلسطینی ها اعمال کند.
آموزش و پرورش همواره یکی از مباحث مهم و حیاتی کشورهای جهان بوده به گونه ای که تاریخ و فرهنگ یک ملت در این حوزه ساخته می شود.
فلسطین که سالها پیش در تبانی آشکار ابرقدرتهای جهان با صهیونیستها از یک سو با تحریف تاریخ و هویت خود روبر شده و از سوی دیگر با تحمیل یک هویت جعلی مواجه است بطور یقین راه دشواری را در مواجه با این چالشها پیش رو دارد. آنهم در شرایطی که بار دیگر قدرتهای نواستعماری خواب دیگری را با ارائه طرح موسوم به خاورمیانه بزرگ برای صاحبان فرهنگ این منطقه دیده اند.
از بین بردن اعتقادات و فرهنگهای الهام گرفته از اسلام و مبانی اسلامی و جایگزینی فرهنگ غرب در چارچوب این طرح در واقع نشان از عمق این تبانی دارد. طراحان این پروژه در واقع با برچسب تروریست به ملتهای مسلمان و بزرگنمایی آن به عنوان خطری برای دنیای غرب اندیشه های حاکم بر دنیای اسلام را حاصل ظهور تروریسم معرفی کرده و بنای آن گذاشته اند تا ازرشد اندیشه های اسلامی ممانعت کنند.
در چنین شرایطی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) زمام امور در فلسطین را در انتخاباتی آزاد بدست گرفته است. دکتر ناصرالدین الشاعر وزیر آموزش و پرورش و معاون نخست وزیر در دولت جدید فلسطین با توجه به حیاتی بودن وزارتخانه متبوعش از ایجاد تغییراتی اساسی مبتنی بر فرهنگ و آداب بومی فلسطینی ها خبرداده است.
وی گفت که تلاش خواهد کرد که آموزش را در فلسطین توسعه دهد و زیر بنای آن را از طریق افزایش تعداد مدارس یا آوردن تکنولوژی جدید در این بخش مهم دگرگون سازد.
وی ابراز عقیده کرد: این وزراتخانه برنامه کاملی را که در دو مرحله اجرا می شود، به دولت ارائه می دهد، امیدوارم که این برنامه در مجلس قانونگذاری تحت بررسی قرار گیرد و با آن موافقت گردد. این برنامه بر اساس دیدگاه ما و با هماهنگی، همکاری و مشورت و نیز اصلاحاتی از سوی وزارت آموزش و پرورش که در این زمینه صاحب اختیار است، تنظیم گردیده است.
ما در چندین محور فعالیت می کنیم و چندین هدف مهم را پی می گیریم که می توان به تمرکز بر زیربنای آموزش اشاره کرد که افزایش تعداد مدارس و پرداختن به کاستی های موجود در این مدارس از آن جمله است. برنامه هایی را در زمینه توسعه نحوه آموزش و ابزار آموزشی در دستور کار داریم و تلاش می کنیم که ابزار جدید کمک آموزشی را به این بخش وارد کنیم؛ زیرا می توان با آموزش شکاف های موجود در مفاهیم، عادت و رسوم به ویژه مسائل مربوط به خانم ها و فراهم ساختن سلامت و امنیت اجتماعی و برقراری نظم را بر طرف ساخت. ضرورت دارد که علاوه بر ارائه اطلاعات به این مسائل نیز پرداخته شود. عملکرد ما تکمیل کننده خواهد بود نه چنانکه برخی گمان می کنند دگرگون سازنده.
وی آنگاه به تشریح چالشهای موجود در پیش روی حوزه آموزش فلسطین پرداخت و نبود منابع مالی کافی را یکی از این مشکلات دانست.
از دیدگاه وزیر جدید آموزش پرورش فلسطین تشکلات در همه زمینه ها وجود دارد، اما نباید همه توجه خود را به مشکلات معطوف کنیم بلکه باید برای برطرف کردن آن در پی راه حل باشیم. مهم آن است که ما اهدافی داشته باشیم و برای تحقق آن تلاش کنیم. چالش هایی وجود دارند که باید آن را برطرف سازیم. امور و لوازمی را باید فراهم ساخت. آنچه در اینجا اهمیت دارد: اراده، برنامه صحیح و کامل است.
در زمینه منابع مالی نیز ضرورت هایی وجود دارد، نمی توان روند توسعه را بدون فراهم ساختن منابع مالی لازم ادامه داد. ما از توسعه زیربنایی در نظام آموزشی و فراهم ساختن تمام زمینه ها به ویژه فراهم ساختن منابع مالی لازم برای آن صحبت می کنیم، از این رو دولت نیز برای فراهم کردن آن تلاش می کند .ما به سبب تحت اشغال بودن نیازمند جستجوی راه ها و ابزارهایی هستیم که به ما برای عبور از این وضعیت دشوار کمک کند. ما برنامه هایی ارائه می دهیم که قابل اجرا باشد و از اوضاع کنونی ناشی از اشغالگری تأثیر نپذیرد.
اشتغال بکار فارغ التحصیلان دانشگاهها در اکثر جوامع بویژه کشورهای جهان سوم و در حال توسعه به عنوان یک معضل اجتماعی محسوب می شود و این در حالی است که جامعه فلسطین از حداقل فاکتورها جهت داشتن یک مکانیزم صحیح توزیع شغل محروم است.
وزیر جدید دولت اسلامی حماس بر این مشکلات اشراف دارد و بر اساس بسترهای موجود در فلسطین به حل این معضل در فلسطین اشغالی می کوشد.الشاعر در این زمینه گفت: اشتغال فارغ التحصیلان در جامعه فلسطین کار دشواری است، همه می دانند که میزان بیکاری در فلسطین بسیار بالاست؛ زیرا جامعه ای بسته و در محاصره است و زمینه اشتغال نیز در خارج به ندرت یافت می شود، در ثانی دولت باید برنامه هایی تنظیم کند که منطقی و با توجه با توانایی دولت برای حل مشکل بیکاری و حتی برای کاهش آن باشد و زمینه کاری در داخل و خارج فراهم گردد و بکوشد که با دولت های دیگر نیز موافقت نامه هایی در این زمینه امضا کند.
لازم است متذکر شویم که سرزمین ما تحت اشغال است و در وضعیت دشواری به سر می بریم و فرصت های شغلی بسیار پایین و نیازهای مادی و کمبود امکانات نیز میزان اشتغال را تحت الشعاع قرار داده است، علاوه بر اینها تعداد فارغ التحصیلان در جامعه فلسطین بیش از نیاز جامعه است و باید فرصت شغلی دیگری برای این نیروها حتی در مکان های دیگر از طریق توافقات بین المللی فراهم گردد.
الشلعر در پاسخ به این سوال مرکز اطلاع رسانی فلسطین که به نظر شما در مرحله کنونی دولت جدید یا مجلس قانونگذاری و حتی جامعه باید فعالیت های خود را بر روی چه مسائلی متمرکز کنند؟ گفت: تعیین یک اولویت دشوار است، اولویت ها زیاد و متعددند و نمی توان بر روی یکی از آنها بدون توجه به دیگری تمرکز کرد. در اینجا باید به جنبه معیشتی، جنبه سیاسی، به اقدامات یک جانبه ``اسرائیل`` که می کوشد سرزمین فلسطین را ببلعد و حق فلسطینیان را پایمال کند، به مشکلات بین المللی، مسائل و روابط خارجی، ضرورت ها، بی ثباتی در بسیاری از اوقات و حالات، توجه کرد. مسائل بسیار زیادی وجود دارد که همه آنها اولویت هستند. اگر خواستیم درباره بهداشت و سلامت صحبت کنیم در می یابیم که در آنجا اولویت هایی وجود دارد و اگر خواستیم به آموزش و پرورش بپردازیم اولویت هایی را نیز در آنجا می یابیم که باید به آن پرداخت.
فراهم ساختن اموال لازم برای اداره جامعه از طریق استرداد اموال بلوکه شده در نزد رژیم صهیونیستی نیز یکی از اولویت هاست.
شامل 9 صفحه word
دانلود تحقیق تدبیر حماس برای تدوین سیستم آموزش اسلامی علیه طرح آمریکایی خاورمیانه بزرگ