لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه21
فهرست مطالب
لامپ کم مصرف
نکاتی چند در رابطه با مزایا و استفاده از لامپهای کم مصرف
افزایش طول عمر لامپ کم مصرف با انتخاب صحیح شرایط محیطی
اهمیت وضرورت توسعه استفاده از لامپ کم مصرف
بررسی تأثیر استفاده گسترده از لامپ های کم مصرف
بر کیفیت برق در شبکه های توزیع
بررسی شبهات فنی و مزایای فنی - اقتصادی
جایگزینی عمومی لامپ های کم مصرف
بررسی عملی وضعیت هارمونیک های جریان ایجاد شده توسط لامپ های کم مصرف در هنگام استفاده همزمان با سایر وسایل برقی خانگی
سهم روشنایی از کل مصرف الکتریسته خصوصاً در زمان اوج مصرف چشمگیر است به عنوان مثال در ایران حدود۳۰ درصد از کل انرژی مصرفی و حدود۴۵ تا ۵۰ درصد از مصرف پیک صرف تأمین روشنایی میشود. در دو دهه اخیر پس از ظهور لامپهای کممصرف تعداد زیادی از دولتها و شرکتهای تأمینکننده انرژی، با مشاهده فاصله قابل ملاحظه هزینه احداث تأسیسات تولید و شبکههای برقرسانی و هزینه نسبتاً کم جایگزینی لامپهای رشتهای با کممصرف، ۵۰ تا ۹۶ درصد از بهای لامپها را به صورت یارانه پرداخت نمودهاند. با جایگزینی لامپهای مذکور میتوان با هزینه احداث و تولید یک کیلووات حدود۲۶ کیلووات از ظرفیت تولید و ۱۶ کیلووات از ظرفیت شبکه توزیع برق صرفهجویی کرد.
در کشورهای غربی با اینکه ظاهراً مشکلی برای تولید انرژی الکتریکی وجود ندارد، لامپهای کممصرف جانشین لامپهای معمولی گردیده و با پیکسایی مناسب و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری برای احداث نیروگاهها سود زیادی بدست آمده است. (کاهش آلودگی محیط زیست نیز از فواید جنبی این جایگزینی است)
فواید جایگزینی لامپ کممصرف با لامپ رشتهای و لامپ مهتابی :
۱ـ انرژی مصرفی در لامپ کممصرف حدود ۲۰ درصد لامپهای رشتهای است.
۲ـ طول عمر متوسط لامپهای رشتهای حدود ۹۰۰ ساعت و طول عمر لامپهای کممصرف ۱۰۰۰۰ ساعت است (حدود ۱۱ برابر طول عمر لامپهای رشتهای)
۳ـ لامپ کممصرف در مقابل تغییرات ولتاژ برق ورودی حساس نیست ( با ولتاژ ۷۰ تا ۲۵۰ ولت بدون تغییر محسوس در کیفیت نور کار میکند)
۴ـ افزایش ولتاژ
تحقیق در مورد لامپ کم مصرف