
چکیده:
مقاله حاضرکه با عنوان برنامههای مخرب تهیه شده است ضمن بررسی و توضیح انواع برنامههای مخرب نگاهی اجمالی نیز به نقش آنتی ویروسها و فایروالها خواهد داشت. در این مقاله سعی برآن بوده تا از بیان تکراری مطالب خودداری کرده تا مطلب برای مخاطب جذاب باشد. منابع مورد استفاده در این مقاله تماما علمی بوده و مورد تایید مراکز علمی و دانشگاهی میباشد. در این مقاله مشخص میگردد برنامههای مخرب گستره وسیعی داشته ومبارزه با آنان مستلزم به کارگیری نرمافزار های بهروز و کارآمد است. همچنین مشخص میگردد بخش عظیمی از برنامههای مخرب در غالب تروجانها بوده که از مصادیق بارز ابزارهای هک میباشد.
مقدمه
امروزه مسئله ویروسهای رایانه ای به یک معضل بسیارجدی تبدیل شده است. برای یک کاربر پی سی ممکن است حداکثر ضرر ناشی از یک ویروس مخرب، ازبین رفتن اطلاعات وبرنامه های مهم موجود روی سامانه اش باشد در حالیکه وجود یک ویروس در سامانه های رایانه ای یک پایگاه نظامی هسته ای می تواند وجود بشریت و حیات کره زمین را تهدید کند.
اولین ویروس رایانه ای توسط کوهن ساخته شد. کوهن صرفا به عنوان یک پروژه دانشجویی ، برنامه ای را نوشت که می توانست خود را تکثیر کرده و انگل وار به دیگر برنامهها متصل شود ونوعی تغییر درآنها به وجود آورد.علت نامگذاری ویروس بر روی اینگونه برنامهها ، تشابه زیاد آنها با ویروس های بیولوژیکی بود.پیشترها، تنها روشی که کامپیوتر به واسطه آن در معرض خطر قرار میگرفت، زمانی بود که شما یک فلاپی آلوده را داخل دستگاه قرار میدادید. اما در عصر جدید تکنولوژی که هر کامپیوتری با دیگر نقاط جهان ارتباط دارد راه مختلفی از جمله اینترنت برای انتشار اینگونه برنامهها پدید آمده است. شکل 1 این مفهوم را نشان میدهد. واژه ویروس، یک واژه عمومی است که به تمام روشهای مختلفی اطلاق میشود که کامپیوتر شما توسط نرمافزار بدخواه مورد حمله قرار گیرد. در این قسمت نگاهی خواهیم داشت به مشکلات جدیدتری که امروزه با آن مواجه هستیم. ویروس
ویروسهای کامپیوتری برنامههایی هستند که مشابه ویروسهای بیولوژیک گسترش یافته و پس از وارد شدن به کامپیوتر اقدامات غیرمنتظرهای را انجام میدهند. با وجود اینکه همهی ویروسها خطرناک نیستند، ولی بسیاری از آنها با هدف تخریب انواع مشخصی از فایلها، برنامههای کاربردی و یا سیستمهای عامل نوشته شدهاند.برای اینکه یک برنامه به عنوان ویروس شناخته شود فقط کافیست که آن برنامه در ساختار خود دارای یک قسمت تکثیر کننده باشد که برنامه را تکثیر کند تا بتواند سایر برنامههای دیگر را آلوده کند. اما در واقع ویروسها در ساختار خود دارای 4 قسمت اصلی میباشند:
واحد پنهانکننده : یک برنامه گمراهکننده که باعث میشود ویروس بتواند خود را در کامپیوتر پنهان کند.واحد تکثیرکننده : یک برنامه تکثیرکننده که بوسیله آن ویروس میتواند خود را تکثیر کرده و برنامههای بیشتری را آلوده کند.
واحد فعالکننده : یک کلید فعال کننده که باعث میشود ویروس در زمان خاصی یا بعد از انجام عمل خاصی فعال شود.واحد اجرایی : قسمت اجرایی ویروس که ممکن است فقط یک نمایش بدون خطر باشد و یا یک برنامه خطرناک که باعث وارد شدن صدمه به سیستم شود.
شامل 17 صفحه word
دانلود تحقیق کنترل تلفیقی در مبارزه با آفات