لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه30
فهرست مطالب
تاریخچه بیوتکنولوزی
بیوتکنولوژی پزشکی
مهمترین کاربردهای بیوتک در پزشکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاربردهای بیوتکنولوژی
ـ تأثیر دگرگون بخش در امر پیشگیری از بیماریهای میکروبی، بیماریهای ژنتیکی، بیماریهای تغذیهای و متابولیسمی و بیماریهای روحیروانی و…
ـ تأثیر دگرگون بخش در امر درمان بیماریهای عفونی، ژنتیکی، سوءتغذیه و متابولیسم و نازائی
ـ تأثیر دگرگون بخش در پزشکی قانونی
ـ تأثیر دگرگون بخش در پزشکی زیبائی
عناوین مط
عناوین مطرح در بیوتکنولوژی پزشکی که هرکدام نیاز به توصیف کامل دارند عمدتاً عبارتند از: ژندرمانی، واکسنهای نوترکیب، DNA واکسنها، بیوانفورماتیک، ژنومیکس، پروتئومیکس، بیومدسین و بیوفارماسئوتیکال
امروزه پیشرفتهای پزشکی به مدد بیوتکنولوژی درحال سرعت گرفتن میباشد. پزشکی سنتی بتدریج جای خود را به پزشکی مولکولی خواهد داد. درآینده نهچندان دور مکانیسم هیچ بیماری ناشناخته نخواهد ماند و تقریباً هیچ بیماری غیرقابل کنترل نخواهد بود. پزشکی سنتی عمدتاً بدنبال علائم و نشانهها Sign & Symptoms بیماریها بوده و از روی آن به استنتاج وجود بیماری و عامل بیماریزا میپرداخت و در مواردی بدلیل ناشناخته بودن عوامل بیماریها، مکانیسمها و سیستمهای کنترلی آنها مبارزه تنها برعلیه علائم و نشانهها صورت میگرفت.
امروزه بکمک بیوتکنولوژی، علم پزشکی درحال شناخت ریشهایترین بخش از حیات و مظاهر آن میباشد. با کشف کامل توالی ژنوم انسان در سال 2001 هماکنون دانشمندان بیوتکنولوژیست بدنبال شناسائی ژنهای مسئول صفتهای مختلف و نیز ژنهای مسئول نقائص گوناگون انسانی میباشند. تا بهحال ژنهای مسئول ایجاد بیماریهای بسیاری شامل سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، تنفسی، روانی و… شناسائی شدهاند.
با شناسائی تکتک این ژنها و سپس شناسائی پروتئینهای حاصله از این ژنها داروهای کاملاً انتخابی و مؤثر برای مقابله با یک بیماری ساخته میشوند (tailor made) این مبارزه در سطح پروتئین و فنوتیپ است راه دیگر مبارزه استفاده از ژندرمانی و Antisence است.
بیماریهای ژنتیکی بسیاری درحال حاضر بعنوان کاندید برای ژندرمانی درنظر گرفته شدهاند.
تقریباً هرکدام از ما تعدادی ژن ناقص در بدن خود داریم که برخی از آنها خصوصیات خود را در فنوتیب ما آشکار نکردهاند و برخی دیگر کم یا زیاد خصوصیات خود را در فنوتیپ ما آشکار نمودهاند تقریباً از هر 10 نفر یکنفر دارای اختلالات ژنتیکی تظاهر یافته میباشد. تقریباً 5% مراجعه کودکان به بیمارستانها بخاطر نقص در یک تکژن میباشد.
بیماریهائی مانند سیستیک فیبروزیس، دسیتروفی عضلانی دوشن، بیماری سیستم عصبی هانتینگتون، تالاسمی، هموفیلی، کمخونی داسی شکل، سندروم لش ـ نایهان lesch-Nyhan ، فنیل کتونوری و… جزو کاندیداهای ژن درمانی هستند.
تحقیق در مورد تراشه های زیستی