فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 11 صفحه
چکیده:
کشمش از مهّمترین اقلام خشکبار ایران میباشد که هر ساله بخش قابل توجهّی از صادرات خشکبار ایران را بخود اختصاص میدهد. یکی از فاکتورهای موثر در تهیه کشمش سرعت جابجایی هوا میباشد. برای بررسی اثر جابجایی هوا در تهیه کشمش آزمایشی با میزان سرعتهای 5/2، 5/1 و 5/0 متر بر ثانیه در چهار تکرار بر روی انگور سفید بی دانه(کشمشی) در درجه حرارت 40 درجه سانتیگراد در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. انگورها قبل از قرار دادن در خشک کن در محلول کربنات پتاسیم و روغن استرالیلیی غوطه ور گردیدند تا مومهای موجود روی حبههای انگور از بین رفته و خروج آب از داخل حبهها باسانی صورت گیرد. میزان کاهش رطوبت از هر نیم ساعت یادداشت برداری گردید و پس از رسیدن رطوبت انگورها به 16% بر مبنای رطوبت خشک زمان رسیدن به این مرحله یادداشت گردید. پس از جمعآوری دادهها تجزیه واریانس صورت گرفت و نتایج نشان داد میانگین زمانهای بدست آمده با سرعتهای 5/2، 5/1 و 5/0 متر بر ثانیه به ترتیب 5/66 ، 68 و 25/80 ساعت بودند. با افزایش سرعت جریان هوای گرم، زمان خشک شدن کاهش یافت.
مقدمه:
انگور از مهّمترین اقلام خشکبار ایران میباشد که هر ساله بخش قابل توجهّی از صادرات خشکبار ایران را بخود اختصاص میدهد یکی از مهّمترین و پر مخاطرهترین مراحل فرآوری خشکبار، مرحلة خشک کردن بوده و از ظرافت خاصی نیز برخوردار است. سطح زیر کشت انگور در استان آذربایجان شرقی 5/23382 هکتار می باشد که تولید آن به میزان 329627تن است (آمار نامه .1382-1381)که با تولید 48/11درصد از تولید انگور کشور در جایگاه چهارم قرار دارد(اطلاعات آماری1382-1381). چگینی به نقل از Keey (1978) Tsujimoto , و همکاران (1991 ) اشاره دارد که بشر ازدیر باز برای نگه داری و استفاده در خارج از فصل تولید و جلوگیری از ضایعات، محصولات کشاورزی را خشک می کردند. خشک کردن برای موادی بکار میرود که قابلیت خشک کردن را داشته باشند و رطوبت آنها در حدی قرار گیرد که بطور رضایت بخشی بتوان آنها را بسته بندی، انتقال و برای مدت زمان بیشتری نگه داری کرد.
مقاله بررسی اثر سرعت جابجایی هوای 40 درجه در تهیه کشمش