هر 100 گرم قسمت خوراکی میوه ی زیتون به طور متوسط مواد مغذی زیر را دارد:
آب 60 گرم، چربی 20گرم، مواد قندی 100 گرم، پروتئین 1 گرم، املاح (کلسیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، مس، منگنز) 3/0 گرم و ویتامینهای متعدد از جمله D, A و E.
از نکات قابل توجه در ترکیبات زیتون مقدار کلسیم موجود در آن است که این میزان، بیش از کلسیم موجود در شیر گاو (122میلی گرم) می باشد.
به طور کلی 100 گرم قسمت خوراکی میوه ی زیتون حاوی 224 کیلو کالری انرژی است.
تهیه روغن زیتون
روغن زیتون مایعی شفاف ، کمی سبز رنگ یا زرد طلایی است که در 15 درجه ی سانتی گراد، کاملاً شفاف و در 10 درجه ی سانتی گراد کدر می شود. در صفر درجه دانه دانه و در 20- درجه ی سانتی گراد کاملاً سفت می شود.
خمیر زیتون از میوه ی زیتون پس از عملیات تمیز کردن تهیه می شود. سپس این خمیر، تحت عملیات روغن کشی قرار می گیرد.
بهترین و مفیدترین نوع روغن زیتون، از روشهای مبتنی بر فشار مکانیکی بدون اعمال حرارت حاصل می شود که کاملاً خوراکی و رنگ آن زرد متمایل به سبز است و در اصطلاح به آن "روغن زیتون بکر" گفته می شود.
اگر روغن حاصل از استخراج دارای درصد بالایی از اسیدهای چرب آزاد باشد، باید قبل از مصرف تصفیه شود. مخلوط روغن تصفیه شده و روغن زیتون بکر، تحت عنوان" روغن زیتون خالص" به بازار عرضه می گردد.
از خمیر باقی مانده نیز می توان مجدداً روغن استخراج نمود که این نوع استخراج روغن کاملاً شیمیایی و غیر خوراکی است و اغلب مصرف صنعتی دارد.
شامل 7 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله ارزش غذایی زیتون