لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:11
فهرست و توضیحات:
مقدمه
تجزیه و تحلیل
برخی علما اعتقاد دارند که نهج البلاغه جزء احادیث مرسل و استناد آن به امام علی(ع) مشکوک است، از این رو قابل عمل نمیباشد، پس چرا نهجالبلاغه پس از قرآن بزرگترین کتاب است؟
مرحوم سید رضی از میان سخنان و کلمات امام علی(ع) برخی را که از جهت فصاحت و بلاغت بر دیگر سخنان حضرت برتر تشخیص داد، در کتابی جمع آوری نمود و نام آن را "نهجالبلاغه" گذاشت اگر چه احادیث نهج البلاغه مرسل است و ایشان در یکایک خطبهها و کلمات قصار اسناد آن را ذکر نکرده، لیکن بدین معنا نیست که سند ندارند و استنادشان به امام علی(ع) مشکوک میباشد. بر اثر حوادث زمان برخی از منابع قدیمی و کتابهای پرارزشی که در دست سید رضی بود، از جمله کتابخانه هشتاد هزار کتابی سید مرتضی، از بین رفت.لیکن خیلی از خطبهها، نامهها و کلمات حکمتآمیز نهج البلاغه را بسیاری از نویسندگانی که قبل از سید رضی میزیستند، در کتابهای خود آوردند، مانند محمد بن سائب کلینی (متوفای سال 146) محمد بن عمر واقدی (م 207) عبدالملک بن هشام (م213) احمد بن محمد برقی (م 274) احمد بن یحیی بلاذری (م 279) احمد بن عبد ربه اندلسی (م327) محمد بن یعقوب کلینی (م329) علی بن حسین (م346) ابوالفرج علی بن حسین اصفهانی (م356) محمد بن علی بن بابویه، شیخ صدوق (م381) و محمد بن محمد بن نعمان، شیخ مفید (م413).
سید رضی اگر چه یکایک خطبهها را با سند ذکر نکرده، لیکن مدارک خود را در شانزده مورد در نهجالبلاغه ذکر کرده است. ابنابیالحدید، ابن میثم و دیگران در شرح نهجالبلاغه، اسناد و مدارک خطبهها، نامهها و کلمات قصار را متذکر شدهاند. افزون بر این عالمان اسلامی در مورد مدارک و اسناد نهجالبلاغه، کتابهای متعددی نوشتهاند و یکایک خطبهها، نامهها و حکمت نهجالبلاغه را با سند نوشتهاند، مانند مرحوم شهرستانی در کتابی به نام "ما هو نهج البلاغه"
مقالهبرخی علما اعتقاد دارند که نهج البلاغه جزء احادیث مرسل و استناد آن به امام علی(ع) مشکوک است