رابطه معلم و دانش آموز
نوع فایل:ورد قابل ویرایش
تعداد صفحه:51
قیمت:3500 تومان
دانلود و خرید به صورت آنلاین
چکیده
معلم محور اصلی تعلیم و تربیت است که دلسوزانه فعالیت میکند تا مطلبی را به نحو احسن و قابل فهم به فراگیران منتقل کند. بدیهی است که در این مسیر مهمترین کار توانایی مدیریت واداره کلاس و ایجاد رفتار مطلوب در سایه ارتباط خوب و مؤثر با دانشآموز میباشد.
هدف از روشهای اداره کلاس، فراهم کردن جوی است که در آن تدریس راحتتر صورت پذیرد. آنچه در اداره مؤثرکلاس درس همواره باید مد نظر باشد، اولویت تأکید بر پیشگیری از بدرفتاری نسبت به مقیاسهای تسکین دهنده مانند تنبیه است. مشکلات بالقوه رفتاری باید شناخته شود تا با اعمال روشهای صحیح در کلاس از پیشروی آنها جلوگیری گردد.
برای مدیریت کلاس، ابتدا یک ارتباط مؤثر و مناسب باید بین معلم و دانشآموز برقرار باشد و برای بی قراری این ارتباط مهارتهایی برای معلم مورد نیاز است. یک معلم توانا با بهرهگیری از شیوههای متفاوت میتواند پل ارتباطی بین خود و دانشآموز را ساخته و استحکام بخشد. مهارتهایی نظیر: اجتناب از تنبیه شدید و مکرر، اجتناب از شوخی، پرهیز از پیش داوریهای غیر منصفانه، ابراز علاقه و توجه به دانشآموز، احترام به آنها، دوستانه رفتار کردن، اهمیت دادن به نظرات آنها و...
آنچه که مهمتر جلوه میکند نقشی است که خود دانشآموزان در برقراری یک ارتباط خوب با معلم خود دارا هستند. وقتی دانشآموزان بتوانند با معلمشان ارتباط برقرار کنند، خواهند توانست مشکلات آموزشی، یادگیری، رفتاری و ... خود را در کلاس به حداقل برسانند و محیط کلاس، محیطی دلپذیر جهت امر آموزش خواهد شد.
بیان مسأله
مدرسه روابط انسانی را که موجب ایجاد تعادل فکری در فرزند میشود ترغیب میکند و به دانشآموزان این احساس را میبخشد که متعلق به گروه معینی هستند و در این گروه نقش مهمی دارند. در کلاسهایی که در آن روابط انسانی نیکو وجود دارد، محیط مطلوبی ایجاد میکند که دانشآموزان در داخل آن شکفته میشوند و معلم که بیش از هر شخص دیگری در ایجاد روابط انسانی نیکو مؤثر است، باید به گونهای باشد که درسایه تعادل احساساتی خویش، با دانشآموزان تفاهم پیدا کند. معلم باید بتواند ارتباطی سالم و دو طرفه برقرار نماید تا سبب تبادل افکار و احساسات شده و در قبال آن به انتقال مفاهیم و دانش مورد نیاز دانشآموزان بپردازد و آنها را در فرایند یادگیری راهنمایی نماید و این برقراری ارتباط مؤثر جز با مدیریت اثربخش و توانای معلم ممکن نخواهد شد. پس لازم است که معلمان با شیوههای مدیریت کلاس و مهارتهای ارتباط با دانشآموزان آشنا بوده و برحسب موقعیت و فضای کلاس آن را به نحو مطلوب به کار ببندد.
رابطه معلم و دانش آموز