این پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد انجام گرفته است. نویسنده در این پژوهش از روش میدانی و همچنین از تکنیک های مشاهده و مصاحبه (های شخصی و عمیق) سود جسته است. دارای 260 صفحه WORD.
روند پرشتاب تحولات ساختاری در زندگی بشر امروز و قرار گرفتن انسانها در تنگناهای بی احساس و
بی روح مصنوعات صنعتی و الکترونیکی، نیاز و گرایش انسانها را به شاخص های فطری و محیط های فرهنگی و طبیعی افزایش داده است. گرایش عمومی بشر به محیط های اصیل و طبیعی با توجه به روند رشد جمعیت و محدودیت این منابع ازیک سو و آثار شگرف اقتصادی رجوع گردشگران به جوامع میزبان از سوی دیگر گردشگری را به عنوان یک صنعت بزرگ و متنوع تبدیل کرده است.
امروزه گردشگری به ویژه گردشگری روستایی به عنوان یکی از شاخص های مهم اقتصاد، در سطوح ملی و بین المللی، حرف اول را در جهان می زند و بیشتر کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه، برای اقتصادی کردن مواهب فرهنگی (میراث) و طبیعی، در برنامه ریزی کلان اقتصادی، این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی، هدف قرار داده اند. علاوه بر جنبه های اقتصادی این صنعت، گردشگری می تواند تغییرات فرهنگی و اجتماعی مهمی در جوامع میزبان ایجاد کند و از طریق توزیع درآمد، اشتغالزایی و کاهش فقر، باعث توسعه و پیشرفت اجتماعی، سلامت عمومی و رفاه اجتماعی شود.
نواحی روستایی با کارکردهای سنتی خود، یعنی کشاورزی، دامداری، ماهی گیری و. .. از مناطق به حال خود رها شده، توسعه نیافته و محروم قلمداد می شوند. کمبود امکانات اولیه معیشتی در این مناطق، به ویژه در کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه، فقر اقتصادی و فقدان فرصت های شغلی پایدار و مناسب، به مهاجرت بی رویه نیروهای بومی این مناطق به شهرها منجر شده که حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ و برخی مشکلات اجتماعی و افزایش جمعیت و فراموشی هنر، صنایع دستی، ویژگی های منحصر به فرد فرهنگی، خالی شدن روستاها با معماری بومی و بافت زیبای سنتی، از جمله آن است.
پایان نامه گردشگری روستایی وآثار اقتصادی و اجتماعی آن بر توسعه منطقه ای