لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:11
فهرست:
ریشهشناسی
نوشابه خورترین ملت جهان
طرز تهیه دوغ با شیر خشک
سابقه مصرف نوشیدنیها در دنیا به دوران باستان برمیگردد. در کشور ما نیز آثار کشف شده نشان میدهد از دوران ساسانی و حتی قبل از آن سازه هایی برای تولید نوشیدنیها وجود داشته است. بررسی شکل و ساختار این سازه ها و همچنین کشف برخی از دانه های گیاهی نشان داد که این سازه ها متعلق به تولید نوشیدنیها هستند. در ابتدا باستان شناسان تصور میکردند که این سازه ها احتمالا به تولید نوشیدنی برای دربار شاهان ساسانی اختصاص داشته است اما تعداد بیشتر سازه های کشف شده تولید انبوه نوشیدنی را در آن زمان نشان میدهد.
این سوابق تاریخی نشان میدهد که انسان از دیر باز به دنبال نوشیدنیهایی متنوع با طعمهای مختلف بغیر از آب بوده است هر چه از زمان گذشته به زمان حال می آییم شاهد تنوع زیاد نوشیدنیها هستیم چنان که با پیشرفت صنعت نیز این نوشیدنیها با بسته بندیهای مختلف بهداشتی با ماندگاری طولانی به بازار آمده و در دسترس مردم قرار گرفته است و با این تنوع حق انتخاب را برای مردم بالا میبرد.
اما میبینیم که متاسفانه در جامعه کنونی از بین تمام نوشیدنیهای تولید شده نوشابه های گازدار طرفداران فراوانی را به خود اختصاص داده است به طوری که آمارها نشان میدهد سرانه مصرف نوشابه های گازدار برای هر ایرانی 42 لیتر در سال است در حالی که استاندارد جهانی آن 11 الی 12 لیتر در سال میباشد. به نظر، عدم آگاهی افراد از مضرات این گونه نوشیدنیها علت مصرف بیش از حد آن میباشد البته گاهی افرادی هم که از مضرات آن آگاهی دارند طعم و رنگ این نوشابه ها را به مضرات آن ترجیح میدهند و این نشان میدهد که تغییر شیوه این تغذیه کار بسیار مشکلی است و باید تمام رسانه ها و سازمانهای مرتبط با همکاری یکدیگر تلاش خود را در جهت تغییر این شیوه غذایی بیشتر کنند. اما گاهی شاهدیم که چنان تبلیغاتی از این گونه مواد غذایی میشود که افرادی را هم که از مضرات این نوع نوشابه های گازدار آگاه هستند دچار سردرگمی میکند و فرد مردد در مصرف کردن یا نکردن آن میشود. از جمله مضراتی که این نوع نوشیدنیها دارند میتوان به نکات زیر اشاره کرد :
تحقیق در مورد دوغ