با وجود تنوع تعاریف از سوی روانشناسان و دانشمندان علوم روان شناختی از مفاهیم بدرفتاری، سوء رفتار و ... باید گفت، تمام این تعریفها حول چهار محور آزارهای جسمانی، ج ن س ی، غفلت و آزارهای عاطفی روانی می گردد.
حدود کودک آزاری از محروم ساختن کودک از غذا، لباس ، سرپناه، و محبت پدر و مادر تا مواردی که در آن کودکان از نظر جسمی توسط یک فرد بالغ مورد آزار و بد رفتاری قرار می گیرند که آشکارا به صدمه دیدن و غالباً مرگ آنان منجر می شود، گسترده است.
بسیاری از این کودکان مورد آزار ج ن س ی قرار گرفته اند، گرسنگی کشیده اند،سوزانده شده اند، کتک خورده اند، زخمی شده اند، به میز و صندلی زنجیر یا محبوس گشته اند و شمار بسیاری از این کودکان در نتیجه شدت اینگونه بدرفتاری ها از دنیا رفتهاند.
قانون حمایت از کودکان مصوبه 1988 آزار بدنی را چنین تعریف میکند: «آسیب دیدن و صدمهدیدگی کودک زیر18 سال، توسط والدین یا سرپرست بلافصل وی که موول رفاه و آسایش اوست. به طوری که سلامت و ایمنی کودک طبق قوانین تدوین شده به وسیله وزارت بهداشت و خدمات انسانی به خطر افتاده است.»
خشونت شدید بر اساس این شاخص شامل لگد زدن، کتک زدن، باشت ضربه زدن، با اشیاء اقدام به کتک زدن، ارعاب کردن، تهدید به وسیله چاقو یا اسلحه، سوزانیدن، گاز گزفتن، پرت کردن و سیلی زدن است. (خضروی افلاکفر، 1375، ص:5و8و20)
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، کمیسیون امور جوانان اسپانیا در دسامبر1998 چنین گزارش داد:
در حال حاضر یک میلیون و 400 هزار کودک و نوجوان اسپانیایی توسط والدین خود مورد انواع تنبیه قرار میگیرند.
فهرست مطالب :
انواع کودک آزاری
کودک آزاری جسمانی
بدرفتاری جسمانی با کودک چیست؟
چرا پدر و مادر فرزند خود را کتک میزنند؟
چگونه میتوان کودک آزاری را تشخیص داد؟
آزار ج ن س ی کودکان
بدرفتاری ج ن س ی با کودک چیست؟
جنس کودکان قربانی سوء استفاده ج ن س ی
چه کسانی به کودکان تجاوز میکنند؟
انواع سوء استفاده ج ن س ی
ماهیت عمل سوء استفادهگرانه
بیتوجهی و غفلت
کودکازاری عاطفی
بدرفتاری روانی-عاطفی با کودک چیست؟
آثار اجتماعی کودکآزاری عاطفی
این مقاله در قالب فایل WORD قابل ویرایش و در 54 صفحه ارائه شده است
مقاله کودک آزاری