دانلود متن کامل پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی معدن با فرمت ورد word
دانشگاه آزاد اسلامی
واحدتهران جنوب
دانشکده تحصیلات تکمیلی
پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد “M.Sc.” مهندسی معدن – اکتشاف
عنوان :
پژوهش و بررسیهای اکتشافی در معدن گروناتیت باغ زندان
استاد راهنما :
دکتر بیژن اسفندیاری
استاد مشاور:
دکتر اسداله جعفرزاده
نگارش :
حسن ناظریانی
مقدمه:
موضوع پایان نامه ذیل مشتمل بر عملیات اکتشافی و تحقیقی در خصوص معدن گارنت باغ زندان و ماده معدنی گارنت از نوع آندرادیت میباشد . که بدلیل سختی بالای خود ( 5/7- 5/6) دارای کاربردهای خاصی در صنعت می باشد . لذا سعی شده تا حد امکان کانی شناسی ، سنگ شناسی و زمین شناسی منطقه کانسار سازی شده را مورد مطالعه قرار داده و سپس اختصاصاً در خصوص خود گارنت نیز موارد فوق بررسی گردد و در نهایت ارزیابی دقیقتری از میزان ذخیره ماده معدنی و خلوص آن بدست دهد و همچنین باختصار پروسههای فراوری آنرا معرفی نماید .
در فصل اول سعی شده است کلیاتی در خصوص گارنت ارایه گردد و در فصل دوم شرحی بر انواع گارنت و معدن گروناتیت باغ زندان و میزان تولید و مصرف جهانی و نوع کاربریهای انواع گارنت داده شود .
در فصول سوم تا ششم علاوه بر نگاهی عمیقتر به معدن باغ زندان براساس سنگ شناسی و کانیشناسی و تهیه نقشههای معدنی اقدام به تعیین ذخیره گارنت در معدن مذکور شده است . در فصل هفتم نگاهی اجمالی بر فرآوری گارنت ( آندرادیت) دارد . و در فصل هشتم شرحی کوتاه از دو معدن « گارنت کوه گبری رفسنجان » و « گارنت ده سلم نهبندان » جهت مقایسه با معدن « گارنت باغ زندان » داده شده است .
هدف
ماده معدنی گرونا( گارنت ) مشتمل بر تعداد زیادی کانسارهای دگرگونی میگردد که شرحی از آن در این پایان نامه آمده است .
یک نوع از گارنتها آندرادیت نام دارد که قسمت اعظم کانسار گروناتیت باغ زندان از این نوع میباشد . هر چند انواع دیگر گرونا مانند گروسولار ، آلماندین و حتی پیروپ نیز در آن با درصد خیلی کم قابل مشاهده است .
یکی ازدلایل انتخاب موضوع گارنت باغ زندان توسط اینجانب عمدتاً بدلیل ناشناخته بودن این ماده معدنی در کشور بوده و صنایع ایران ( بجز تعداد بسیار محدود و کوچک ) با آن بیگانهاند و عملاً اکثر قریب به اتفاق مهندسین معدن و زمین شناسان از نزدیک معادن آنرا ندیدهاند .
دلیل دیگر اینکه با توجه به نزدیک بودن معدن مذکور به تهران وذخیره قابل توجه و خلوص بالای آن لازم دیدم بامعرفی آن قدمی کوچک در شناساندن هر چه بیشتر این ماده معدنی و کاربردهای آن به همکاران محترم داشته باشم . و امید آن دارم که در آینده با بررسیهای دقیقتر توسط سایر کارشناسان محترم در فرآیند فرآوری آن مسیری جدید جهت اقتصادی نمودن و بهرهبرداری از معدن فوق و سایر معادن کشور گشوده شود .
لازم به ذکر است محدوده مذکور در منطقه حفاظت شده جاجرود و مرز پارک ملی سرخه حصار واقع شده است که تا کنون امکان بهرهبرداری از آن بدلیل واقع شده در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست غیر ممکن گردیده است .
2-1) پیشینه تحقیق :
پیشینه تحقیق در خصوص انواع گرونا در ایران سابقه و دامنهی وسیعی ندارد هر چند از سالیان قبل تعدادی از معادن آن درایران شناخته شدهاند لکن بدلایل محدودیتهای تکنولوژیکی در کشور و مسائل مربوط به بازار مصرف گروناها و همچنین رقابت پذیری و جایگزینی گارنت با سایر مواد معدنی سهل الوصولتر مانند سیلیس ، معادن آن بطور وسیع وشناخته شده مورد بهرهبردرای واقع نشدهاند .
اما در خصوص معدن گارنتیت باغ زندان حسب مدارک موجود ، پروانه بهرهبرداری آن در سال 1340 از طرف وزارت صنایع و معادن وقت صادر گردید لکن بدلایل نامعلوم هیچ گونه برداشتی از آن صورت نپذیرفته است .
- روش کار و تحقیق :
روش کار و تحقیق در معدن گارنت باغ زندان عمدتاً به پیجویی مقدماتی تا مرحله اکتشاف مقدماتی و نهایتاً تهیه نقشههای زمین شناسی جهت ارزیابی ذخیره و خلوص گارنت براساس رخنمونهای سطحی و محاسبه تناژ و خلوص میانگین مربوط به همین سطوح بدون انجام فعالیتهای اکتشافی وسیعتر عمقی مانند گمانهزدن و … صورت پذیرفته است .
و در نهایت ذخیره بلوکهای رخنمون گارنت به تفکیک محاسبه و مجموع ذخایر نیز محاسبه گردیده است . بدیهی با انجام عملیات اکتشافی تفصیلی و تکمیلی به ذخایر واقعیتر دست خواهد یافت .
موقعیت جغرافیایی
محدوده مورد مطالعه مجاور در بخش شرقی کارخانه سیمان تهران و مسگرآّباد واقع شده و دارای مختصات جغرافیایی است که در حاشیه نقشه آمده است.
2-2- راههای دسترسی
دسترسی به ناحیه از دو طریق امکان پذیر است. یکی از طریق داخل کارخانه سیمان و به سمت پایانه خاوری کارخانه و دیگری از جاده گرمسار و بلافاصله بعد از گردنه کوه بی بی شهربانو (نقشه شماره 1)
2-3- آب و هوا
تهران دارای آب و هوای معتدل است، بارش در سطح زمین اساسا تحت تاثیر ارتفاع قرار دارد بطوریکه از جنوب به شمال که ارتفاع زمین افزایش می یابد، بر میزان بارش افزوده می شود. میانگین بارندگی در سطح تهران حدود 220 میلیمتر در سال است که بیشترین میزان بارش آن در دی ماه می باشد. میانگین درجه حرارت در تهران حدود 16/5 درجه سانتی گراد گزارش شده است، تعداد روزهای فعال در منطقه 300 روز کاری و در ماههای اسفند لغایت آذر ماه هر سال است.
متن کامل را می توانید دانلود نمائید چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد “M.Sc.” مهندسی معدن – اکتشاف