یک پروژه کامل در مورد معماری چین که مناسب درس طراحی معماری مهندسی عمران می باشد. فایل Word این پروژه آماده دانلود می باشد.
معماری باستانی چین :
معماری چین مانند سایر هنر های آن از گستردگی و تنوع فراوان برخوردار است. بر خلاف بسیاری از نظرات که معتقدند چینی ها بنا های بزرگ در مقیاس آثار معماری بین النهرین و مصر نساخته اند؛ چینی ها مردمانی هوشمند و هنرمند بوده اند که هر چند آثار معماری آنان به علت استفاده از مصالح کم دوام از بین رفته است ، لیکن آنچه از این آثار باقی مانده گویای این حقیقت است که آثار چینی در حد معماری های مصر و بین النهرین و ایران باستان است.
به طور کلی معماری باستانی چین شامل معابد ، (کونفوسیوسی ، لائوتسه، بودایی) پاگودا ، قصر، دیوار بزرگ چین ، خانه و دیرها ،آرامگاهها و معابد صخرهای (غاری) است.
خانه چینی: اولین سکونتگاه های چینی گودالهایی هستند که بصورت دایره ساخته شده اند و روی آن را با شاخ و برگ درختان پوشانده اند. (شکل 1)
سپس با پیشرفت در فن خانه سازی)در دوره هان) خانه ها از گودال به خانه هایی در روی زمین و از جنس خشت و گل تغییر یافت. این خانه ها در حدود 3 تا 5 بلوک با هم در یک ردیف قرار می گرفتند. (شکل 2)
در دوره های بعدی مانند دوره ی تانگ خانه ها شکل های جدید تر و کامل تری به خود گرفتند. (شکل 3)
در معابد یا منازل چینی بام بسیار اهمیت دارد. جنس آن از آجر و کاشی است و اگر بر سریرهای سلطنتی سایه افکند زرد وگرنه سبز ، ارغوانی ، سرخ یا آبی است. چه در دامن طبیعت و چه در خیابان های شهر.
معابد چینی: در معماری هر کشوری پرستشگاه ها از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردارند. سرزمین پهناور و باستانی چین با داشتن آیین های مختلف ، دارای معابد درخور توجهی است . معابدی از بودائیان ، کنفوسیوس و لائودیسه به جای مانده است که هر یک از انواع پرستشگاه های ادیان مورد اشاره حائز ویژگی های خاص خود هستند .
معماری چین