فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله زندگینامه , اندیشه ها وفلسفه تربیتی افلاطون

اختصاصی از فی بوو دانلود مقاله زندگینامه , اندیشه ها وفلسفه تربیتی افلاطون دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله زندگینامه , اندیشه ها وفلسفه تربیتی افلاطون


دانلود مقاله زندگینامه , اندیشه ها وفلسفه تربیتی افلاطون

آغاز حکمت و فلسفه از مشرق زمین است

هرچند هنوز این مسئله حل نشده است و شاید هیچگاه به درستی معلوم نشود که تمدن و دانش و حکمت در کدام نقطه روی زمین آغاز شده است. ولیکن تمدنی که امروز به دستیاری اروپائیان در جهان برتری یافته بی گمان دنبالة آن است که یونانیهای قدیم بنیاد نموده و آنها خود مبانی و اصول آنرا از ملل مشرق باستان یعنی مصر، سوریه، کلده، ایران و هندوستان دریافت نموده اند.

هنگامیکه یونانیان در خط علم و هنر افتادند و بنا گذاشتند که آنرا از ملل مشرق فراگرفته اند آن اقوام از دیرگاهی در راه تمدن قدم زده و معلومات بسیار فراهم کرده و مراحل مهم پیموده بودند ولیکن قوم پراستعداد یونانیان جمله و ماحصل آن معلومات را فراگرفتند و در فالب ذوق سرشار خود ریخته. تحقیقات عمیق نیز برآن افزوده به همه رشته های ذوقیات و معقولات صورتی چنان بدیع دادند که اقوام دیگر خاصه مردم اروپا و آسیای غربی خوشه چین خرمن آنها گردیده و از آن چشمه زلال بهره بردند.

ظهور حکمت در یونان :

جنبش یونانیان در امور علمی و عقلی و ذوقی بدرستی از دوهزار و پانصد سال پیش آغاز گردیده است و در همه انواع بروزات ذهن و طبع انسانی آثار زیبای گرانبها به یادگار گذاشته است. لیکن در اینجا تنها به معقولات می پردازیم و به ذوقیات نظر نمی اندازیم چه آن خود بحثی جداگانه دارد.

نخست می بینید یونانیان مانند ملل دیگر باستانی دربارة زمین و آسمان و ماه و خورشید و ستارگان و آب و هواو غیر ان قصوراتی  دارند که معتقدات دینی آنهاست و مبتنی براین است که موجودات عالم و آثار طبیعت شخصیت دارند و خداوندان  می باشند و بعضی شایسته پرستش و برخی درخور پرهیزند. به مرور زمان در ذهن آن مردم رتبه خداوندی از عین موجودات برداشته شد و برای هریک رب النوعی فرضی قرار گرفت که صفات و حالات و حوائج نفسانیات بشر را شدیدتر و قوی تر دارا می باشند و مردم دنیا بازیچة هوا و هوس آنها هستند و عبادات و آداب دینی برای جلب رأفت و دفع شر ایشان است.

 آن عقاید که در واقع اساطیر است تا زمانیکه دین مسیح در اروپا عمومیت نیافته بود شیوع داشت و عوام بلکه بسیاری از خواص به مقتضای آنها عملیات دینی و اخروی و عبادات و معاملات خود را جاری
می ساختند و آگاهی برآنها از منظومه و نوشته های شعرا و نویسندگان یونان مخصوصاٌ ارمیدوس به خوبی برمی آید.     

حکمای هفت گانه :

چنانکه در میان همه اقوام و ملل همواره اشخاص نکته سنج و نصیحت گو بوده است که مردم را از سود و زیانشان آگاه و به گفته های خردمندان بیدار می ساختند. در میان یونانیان نیز این گونه دانشمندان بسیار بوده اند و بعضی از آنها نامی نشده و وضع قوانین و آداب سودمند برای ان قوم نموده اند و گفتگو از هفت خردمند برزبانها بوده است که دانشمندترین مردم خوانده می شدند ولیکن گذشته از آنها بعضی متفکران نیز پیدا شدند که اعتقادات به ارباب انواع طبع آنها را قانع ساخته کم کم را عناصر واسط قسات خوانده و جریان امور عالم را به اسباب و علل دانستند و به علت و معلول و قواعد و اصول قائل شدند و چنین استنباط می شود که اهل نظر چون دیده اند بسیاری از چیزها به یکدیگر تبدیل می گردند و اختلاف هایی که در جهان مشاهده می شود غالباٌ صوری است پی برده اند با اینکه حقیقتی کمتر از آنست که گمان به نظر میرسد واقعیت ندارد آنچه به صورت تکثر در عالم به نظر می رسد . بس برخورده اند به اینکه شاید حققیت واحدی باشد که اشیاء روزگار و احوال آنها تبدیلات و تجلیات او باشند و نیز از کشف همین امر که غالباٌ به نظر میرسد که چیزهایی که تازه موجود شده اند ولی تازه نیستند و نمایش هنرهای موجود از سابق می باشد پی بردند به اینکه موجود و معدوم شدن در کار نیست نه معدود در موجود و نه موجود معدوم
می گردد. رکود و فساد همه تغییر و تبدیل است.         ( حسن فتحی تاریخ فلسفه یونان ص 12)

زندگینامه افلاطون :

افلاطون در اتن یا اژین . نزدیک اتن . محتملاٌ در 427 پیش از میلاد به دنیا امد. وی از یک دودمان اشرافی بود که در بین نیاکانش شخصیت های برجسته ای وجود داشتند. نسب پدرش آرسیتون بکودروس آخرین پادشاه آتن و از طرف مادر به پریکسیونه می رسید . یکی از عموهایش کریتیاس بود که از جمله سی نفر غاصب و عامل اصلی انقلاب سال 404 به شمار می رفت.

 (آندره کرسون – فلسفه بزرگ ص 107)

افلاطون یک خواهر و دو برادر داشت به نام آریمانت و گلوکون که از او بزرگتر بودند و دوره جمهوری او مخاطبین سقراط واقع شده اند.

پدر افلاطون کمی پس از تولد او درگذشت و مادرش با پریلامپ که دائیش بود ازدواج کرد. بنا بر رسوم خانواده های بزرگ. افلاطون شش روز بعد از تولدش به نام پدربزرگ خود . آرسیتوکلس مرسوم گردید و افلاطون لقبی بود که بعدها به او داده شد. شاید به علت قامت بلند و یا به سبب پیشانی عریضی که داشت. 

شامل 191 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله زندگینامه , اندیشه ها وفلسفه تربیتی افلاطون
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.