فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی بوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه مدیریت آموزشی بررسی تاثیر اشتغال زنان بر کارکردهای خانواده

اختصاصی از فی بوو پایان نامه مدیریت آموزشی بررسی تاثیر اشتغال زنان بر کارکردهای خانواده دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه مدیریت آموزشی بررسی تاثیر اشتغال زنان بر کارکردهای خانواده


پایان نامه مدیریت آموزشی بررسی تاثیر اشتغال زنان بر کارکردهای خانواده

این فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در 205 صفحه می باشد.

 

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی در رشته: علوم تربیتی (  مدیریت برنامه ریزی آموزشی)

 

چکیده
در عصر حاضر زن در جامعه نقش قابل توجهی دارد. همچنین در خانواده نیز نقش های مهمی را ایفا می کند: از جمله تربیت فرزندان آگاه و عالم، فراهم کردن محیط آرام و ایجاد آرامش در خانواده و فعالیت در امور اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و این امر موجب شده است که زنان باری از جامعه را بدوش بکشند و پای به پای مردان در پیشبرد اهداف جامعه نقش مهمی داشته باشند.
با وجود تحولات عظیمی که در جامعه ایران به وجود آمده مسلما زنان که نیمی از منابع انسانی بشمار می روند تحت تاثیر این تحولات قرار گرفته و امروزه درصد زیادی از زنان به بازار اشتغال راه یافته اند. بنابراین می خواهیم بدانیم زنان که عامل پیشبرد اهداف توسعه اقتصادی-اجتماعی هستند، آیا می توانند در محیط خانواده هم به همان نسبت موثر واقع شوند، در واقع هدف اصلی ما شناخت آثار و نتایج اشتغال زن بر کارکرد خانواده می باشد و اینکه استفاده مالی زن تا چه اندازه شرایط زندگی خانوادگی و منزلت اجتماعی وی را بهبود می بخشد و همچنین رابطه زن و شوهر تا چه اندازه از کار زن تاثیر می پذیرد. برای این منظور در این تحقیق علاوه بر مباحث نظری از روش میدانی و پرسشنامه استفاده گردیده است.
جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش نیز تعداد ۲۵ نفراز مادران شاغلی است که در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند که در منطقه ۱ از شهر تهران در تابستان سال ۸۵ مورد پژوهش قرار گرفته اند. نمونه مورد بررسی در این پژوهش به صورت تصادفی و۲۵ نفراز مادران شاغل در آموزش و پرورش انتخاب شده اند. برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز علاوه بر مطالعات کتابخانه ای که به منظور دستیابی به ادبیات پژوهش انجام شده روش تهییه پرسشنامه نیز به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است . و نتایج زیر در مورد این پژوهش به دست آمد: در مورد رابطه سن و اشتغال زنان با توجه به خی دو محاسبه شده رابطه وجود دارد .
در رابطه با میزان تحصیلات و گرایش به اشتغال رابطه وجود دارد .
در رابطه با نظارت بر تحصیل فرزندان و گرایش به اشتغال رابطه وجود دارد .
در مورد رابطه پیشرفت تحصیلی فرزندان و اشتغال زنان رابطه وجود ندارد.
در مورد رابطه اختلافات خانوادگی و اشتغال زنان رابطه وجود ندارد.
در مورد رابطه تصمیم برای رفع مشکل در خانه و اشتغال زنان رابطه وجود ندارد.
واژه های کلیدی:زنان شاغل، خانواده، اختلاف خانوادگی
فهرست مطالب
فصل اول: ۲
طرح تحقیق ۲
مقدمه: ۲
بیان مسئله ۳
اهمیت موضوع: ۵
هدف های تحقیق: ۷
سئوالات تحقیق: ۸
تعاریف نظری : ۹
تعاریف عملیاتی : ۱۰
مفاهیم : ۱۲
فصل دوم: ۱۵
پیشینه تحقیق ۱۵
مروری بر برخی از مطالعات پیشین تحقیق در ایران: ۱۵
عوامل پیدایش اشتغال زنان : ۲۴
دگرگونی در نقش‌های زن ۲۶
علل رشد اشتغال زنان : ۳۲
آثار و نتایج مثبت اشتغال زنان : ۳۴
آثار و نتایج منفی اشتغال زنان : ۴۱
فصل سوم: ۴۶
بخش ۱: نظریه های تحقیق ۴۶
بخش ۲: اشتغال، زن، ایران ۴۶
نظریه‌ها و دیدگاههای جامعه‌شناسی : ۴۶
نظریه فونکسیونالیستی : ۴۶
امیل دورکیم : ۵۱
نظریه نقش‌های اجتماعی : ۵۳
نظریه‌های اقتصادی مربوط به اشتغال زنان ۵۶
نظـریـه برابـری (عـدالـت ) ۵۶
نظـریه‌های نئـوکلاسیـک: ۵۷
نظریه‌های جنسیتی : ۶۰
نظریه‌ها و دیدگاههای روانشناسی . ۶۲
نتایج مطالعات روانشناسی اجتماعی : ۶۴
دیدگاه مثبت نسبت به اشتغال زنان ۷۰
دیدگاه منفی به اشتغال زنان : ۷۲
وضعیت اشتغال زنان در ایران و جهان : ۷۴
الگوی تقسیم وظایف و نقش‌ها در درون خانواده و تاثیر آن بر کیفیت مناسبات خانوادگی: ۸۵
تاثیر اشتغال زن به مناسبات زناشویی و خانواده: ۹۵
تحولات اشتغال زنان و اثر آن بر زندگی خانوادگی : ۹۶
کیفیت زناشویی : ۱۰۳
تاثیر اشتغال زن بر سلامت روانی همسر ۱۰۵
وظایف مادری و اشتغال : چارچوب کلی : ۱۰۷
نقش مادری و اشتغال : ۱۰۸
تاثیر اشتغال زنان بر زندگی خانوادگی و فرزندان : ۱۱۱
مؤلفه‌های اجتماعی اشتغال زنان : ۱۱۴
تلقی زنان از اشتغال : ۱۱۶
اسلام و اشتغال زنان : ۱۱۷
حدود ، موانع و محدودیت‌های اشتغال زنان : (از دیدگاه حقوقی) ۱۲۲
موانع اقتصادی مشارکت زنان را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: ۱۳۱
محدودیت های پژوهش: ۱۳۲
فصل چهارم: ۱۳۵
روش شناسی تحقیق ۱۳۵
۱٫ روش تحقیق : ۱۳۵
۲٫ جامعه آماری ۱۳۵
۳٫روش نمونه گیری : ۱۳۶
۴٫ابزار پژوهش : ۱۳۶
۵٫روش آماری پژوهش : ۱۳۶
فصل چهارم: ۱۳۹
روش شناسی تحقیق ۱۳۹
مقدمه : ۱۳۹
فصل ششم: ۱۹۴
بحث و نتیجه گیری ۱۹۴
مقدمه ۱۹۴
بحث و نتیجه گیری ۱۹۴
محدودیت های پژوهش: ۱۹۶
پیشنهادات : ۱۹۶
منــابــع : ۱۹۷

 


مقدمه:
زن نیمی از پیکره اجتماع است و به تعبیر رابیند رانات تاثور متفکر بزرگ هندی: بهترین دوست مرد. هیچ متفکر واقع بین و حق شناسی نمی تواند این حقیقت مسلم را مورد انکار قرار دهد که اگر نقش زنان در پیشرفت و تعالی جامعه ای از مردان آن جامعه بیشتر نباشد، کمتر هم نیست.
تجربه «اصلاح ساختار فرهنگی» و تجدید نظر درباورها و نگرش ثابت کرده است که هر اندازه جامعه ای شرایط مساعد و همسانی را برای رشد و سپردن مسئولیت ها (فارغ از چارچوب های تنگ نظرانه و متحجرانه) فراهم آورد، به همان میزان توسعه و ترقی جامعه نیز روند شتابان تری یافته است.
در عصر حاضر زن در جامعه نقش قابل توجهی دارد. همچنین در خانواده نیز نقش های مهمی را ایفا می کند: از جمله تربیت فرزندان آگاه و عالم، فراهم کردن محیط آرام و ایجاد آرامش در خانواده و فعالیت در امور اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و این امر موجب شده است که زنان باری از جامعه را بدوش بکشند و پای به پای مردان در پیشبرد اهداف جامعه نقش مهمی داشته باشند.
اکنون به رسمیت شناختن نیروی کار زنان در تمام امور فرهنگی و اقتصادی و سیاسی خواست و نیاز جوامعی است که در قرنها این نیرو را در زیر انواع پوشش های اخلاقی، نادیده گرفته بودند.
بیان مسئله
انسان بطور طبیعی ، گرایش به رشد و تکامل دارد و اصلی‌ترین تفاوت او با دیگر موجودات داشتن تفکر و خلاقیت است. این انسان متفکر، علی‌القاعده می‌باید بر اساس تفکر علمی، روشهای نوین و شیوه‌های جدید در زندگی و محیط مادی اطراف خویش بیافریند. در نتیجه، دینامیک بودن ، آفریدن و خلق‌کردن و حرکت به سوی تکامل جزو ذاتی انسان است. بطور طبیعی از انسان انتظار رشد و تکامل می‌رود و اگر سکون و ایستایی بر دوره‌ای از تاریخ بشر حاکمیت دارد و یا مللی علیرغم تحولات توسعه صنعتی هنوز زندگی دردوران معیشتی را سپری می‌کنند، بدون تردید موانعی در مقابل رشد و ترقی آنها وجود دارد.
با رفع این موانع و آماده‌سازی زمینه‌های رشدن جامعه باید در یک روند طبیعی به تحولات مادی و توسعه صنعتی نائل آید. با توجه به این فرض، انسان محور و کلید اصلی توسعه به شمار می‌آید. یکی از موضوعات اساسی در برنامه‌ریزی‌های خرد و کلان اقتصادی کشورها، توجه به نیروی انسانی است. چنانجه این نیروی انسانی ماهر و متخصص باشد، سهم زیادی را در رشد و توسعه خواهد داشت. زنان در حدود نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و نقش آنان عمدتاً در برنامه‌های ملی و بین‌المللی ، در رابطه با نحوه با مقاطع بحران اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ، در مناطق قابل پیشرفت، بسیار حائز اهمیت است.
بنابراین زنان می‌توانند در فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی سهیم بوده و با کسب آموزش در جهات مختلف از جمله حرفه، در بالا بردن سطح تولید و بهره‌وری بیشتر از نظر اقتصادی و رشد و توسعه کشور سهم بسزایی داشته باشند. (هر چند که تجزیه و تفکیک شغل و تفاوت دستمزد، تقریباً در همه جا بر شکاف بین آنچه که زنان تولید می‌کنند و آنچه را که بدست می‌آورند تأکید می‌کند.)
یکی از مشکلاتی که زنان در همه جوامع باآن درگیر هستند، مسئولیت پرورش فرزندان و اداره امور خانه می‌باشد. به واسطه این مسئله آنان امکان دسترسی به تخصصها و آگاهی‌های سطوح بالا را کمتر دارند و همچنین زمانی را که می‌توانند در شغل و حرفه خود صرف نمایند محدود می‌باشد.
در این پژوهش سعی می‌شود به بررسی اشتغال زنان و تاثیر آن بر ساخت خانواده پرداخته شود و البته توجه به این امر که، آیا کسی که در تمامی قرون و اعصار ، با حضور مداوم خود، عنصر بقای خانواده بوده، حال با ترک خانه، بدان لطمه می‌زند؟ همچنین پاسخ به این سئوالات در این زمینه مهم بنظر می‌رسد:
با توجه به دگرگونی‌های بنیادی در ساخت شغلی جامعه، و نظام ارزشهای سنتی و توزیع نقشها و پایگاههای زن و مرد، اشتغال زنان بر روابط زن و شوهر، چه تاثیری داشته است، آیا در جهت ثبات خانواده بوده است و یا در جهت تضعیف آن؟
یکی از اجزای مهم در ساختار خانواده، کودکان هستند و توجه به این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که : تاثیر خروج بی‌سابقه زن و ابعاد گسترده آن، تا چه حد بر سرنوشت کودکان تاثیر نموده و این تأثیر در چه جهتی اعمال گردیده است؟
در انجام این پژوهش ، سعی می‌شود به این سئوالات پاسخ داده شود و نتایج آن ، مورد بررسی قرار گیرد.
اهمیت موضوع:
اثر اشتغال زن بر خانواده از آن جهت حائز اهمیت است که نکات مثبت و منفی اشتغال زنان در خانواده را برای ما روشن می سازد و مشکلات و عوارض ناشی از این امور را آشکار می سازد در واقع باید دید که چگونه می توان مابین پذیرش مسئولیت های اجتماعی از طرف زنان و قبول مسئولیت های خانوادگی از طرف ایشان، رابطه ای قابل قبول و انسانی ایجاد کرد. بدیهی است که ایجاد شرایط مناسب در باب اشتغال زنان تنها هنگامی میسر است که ایجاد شرایط متناسب با این امر پذیرفته و تبلیغ شوند. بهر حال با اینکه در اکثر جوامع و بخصوص در جامعه ما رشد تکنولوژی و صنعت خواستار ورود زن به بازار کار است اما بدلیل عدم پذیرفتن فرهنگ، امر تحقق کامل اشتغال زنان در کلیه مشاغل امکان پذیر نشده است و فاصله حقوقی میان زن و مرد همچنان مشهود است.
آنچه در این مبحث مورد نظر ماست، از بین بردن تعصب و تبعیض هایی است که به عناوین مختلف، چه از نظر حقوقی و چه از نظر فرهنگی باعث جدایی زن و مرد و احجاف حقوق زنان شده است. زنان در هر جامعه ای دارای نقش دو گانه ای هستند به این معنی که از یکسو به شدت مایلند نقش خود را در خانه و خانواده به نحو احسن ایفا کنند و از سوی دیگر تمایل دارند تا شخصیت خود را به حد کمال پرورش دهند و در صحنه زندگی اقتصادی و اجتماعی، نقش عمده ای داشته باشند. برای اینکه نقش دوگانه زنان بتواند در پیشرفت اقتصادی اجتماعی کشور موثر افتد لازم است تعادل منطقی میان این دو وظیفه پدیدآید. بنابراین در این بخش از بررسی سعی می شود تا تاثیرات ناشی از اشتغال زن بر خانواده مورد بررسی قرار گیرد. زیرا اشتغال زن در ایران، نقش منتهی او را در معرفی و دگرگونی های بیشماری قرار داده است و این دگرگونیها نیز به نوبه خود بر عرصه های مختلف زندگی خانوادگی، اثرات مختلفی بر جای گذاشته و روابط و وظایف خانواده و نقش زن و شوهر را در درون خانواده دچار تغییراتی کرده است.


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه مدیریت آموزشی بررسی تاثیر اشتغال زنان بر کارکردهای خانواده
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.